Fidan Han da gün yüzüne çıkıyor, Balık Pazarı ile Tavuk Pazarı kalkıyor

MERKEZ PAZARYERİ PROJE PLANI VE BALIK PAZARI
MERKEZ PAZARYERİ PROJE PLANI VE BALIK PAZARI

MERKEZ PAZARYERİ PROJE PLANI VE BALIK PAZARIOsmanlı’nın ilk şehircilik modelinde Bursa kent merkezi olarak planlanan bölgeyi ortaya çıkarmak ve değer kazandırmak için başlatılan çalışmalar aşama aşama gündeme geliyor.
Ulucami ile Orhan Camii arasındaki Ulucami Meydanı olarak kabul edilen Orhangazi Parkı’nın tarihi yapıya uygun olarak yeniden düzenlemesiyle paralel planlanan merkez pazaryeri projesi yalnızca pazaryerinin üstünün Bursa’nın sembollerinden çınar yaprağı desenli örtüyle kapatılmasından ibaret değil.
Projenin bir ayağını da…
Ulucami ve Orhan Camii’nin ihtiyaçlarının karşılanacağı ticaret merkezi olarak Osmanlı’nın planladığı Koza Han’dan sonra Fidan Han’ın da gün yüzüne çıkarılmasını kapsıyor.
Bu kapsamda…
Merkez pazaryerinde, Cumhuriyet Caddesi girişinin hemen üst tarafında bulunan ve Sütmanlar’ın yanından girilen Balık Pazarı ile, buradan caddeye inilen sokakta kurulan Tavuk Pazarı kaldırılacaklar.
Çünkü…
Çevresi sonradan yapılan dükkanlarla kapatılıp gözden kaybolan tarihi Fidan Han’ın görkemli duvarlarının ortaya çıkarılması hedefleniyor.
Bu nedenle…
Merkez pazaryeri geleneği olan Balık ve Tavuk pazarlarının nereye nakledilebileceği üzerinde çalışılıyor.