Hava ulaşımında Bursa çözümü: Su Kuşu Yunuseli Havaalanı’ndan Ankara, İzmir, Alaçatı, Bodrum, Filibe’ye uçuracak

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE 2
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE 2
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE

Gözümüz Yenişehir Havaalanı’nın canlanmasında. Çünkü, elimizde uluslararası kalitede bir havaalanı var. Üstelik, yolcu kapasitesi de var.
Fakat…
Türkiye’nin hava ulaşımını planlayanlar bu mükemmel havaalanını işletmeye niyetli değiller.
Geçen yıl Anadolu Jet’in başlattığı Anadolu uçuşları çok büyük ilgi görmüştü. Kış mevsimi uçuşlar kaldırılırken “Söz veriyoruz, yaz başında yeni hatlarla tekrar uçacağız” denildi.
Gelin görün ki…
Sözler havada verildiği için bir kez daha gerçekleşmedi. Hatta, sordurup öğrendiğimiz kadarıyla Anadolu Jet üçüncü konaklama istasyonu olarak kullanmaya başlamasına karşın Yenişehir Havaalanı ile ilgili hiçbir yeni uçuş planlaması yapmıyor, gündeminde Bursa yok.
Ama…
Bursa kendi göbeğini kendi kesebilecek kapasitede bir şehir.
Nitekim…
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım kuruluşu Burulaş’a ait Su Kuşu uçakları Yunuseli Havaalanı’ndan İstanbul’un göbeği olarak tanımlanan Haliç’e yolcu taşıyorlar.
Yunuseli’nde havaalanından kalkan uçaklar, 20 dakikada Haliç’e inerken, dileyen Taksim’e, Mısır Çarşısı’na. Tahtakale’ye yürüyerek ulaşabiliyor.
Üstelik…
150 liralık bilet ücreti, birkaç gün önce alındığında 120 liraya kadar iniyor.
İşte…
Bursa-İstanbul arasında ilgi gören Su Kuşu uçuşlarıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şu bilgiyi verdi:
“Arifeden itibaren İstanbul-İzmir Alsancak arası deneme uçuşları başladı. Burulaş Alsancak Limanı’na yolcu terminali yaptı.”
Bu noktada…
İstanbul-Çanakkale uçuşlarının büyük ilgi görerek devam ettiğini anımsatan Altepe yeni uçuş planlarını da açıkladı:
“İstanbul-İzmir uçuşlarının ardından Bursa-İzmir uçuşu planlıyoruz. Ege’de Bodrum ve Alaçatı gibi tatil yörelerine de uçacağız.”
Şunu da ekledi:
“Ankara da uçuş planımızda, Türk Hava Kurumu’na ait olan Etimesgut Havaalanı’nı kullanabilmek için anlaşmak üzereyiz.”
Bir hedef daha açıkladı:
“Bulgaristan’ın Filibe kentine de Bursa’dan Su Kuşu ile uçmak için işlemler bitmek üzere. Bursa’dan 2 saatte Filibe’ye, Üsküp’e uçulacak.”