İçimizdeki Çocuk Derneği’ni kuran öğretmen ve akademisyenlerin tek bir idealleri var: Otizmli çocukları eğitip kazanmak!

MDEKİ ÇOCUK DERNEĞİ OTİZM SERMİN VAROL HATİCE FERİK FARUK ANBARCIOĞLU SEBAHATTİN KILINÇ
MDEKİ ÇOCUK DERNEĞİ OTİZM SERMİN VAROL HATİCE FERİK FARUK ANBARCIOĞLU SEBAHATTİN KILINÇ

İÇİMDEKİ ÇOCUK DERNEĞİ, OTİZM, SERMİN VAROL, HATİCE FERİK, FARUK ANBARCIOĞLU, SEBAHATTİN KILINÇTıp çaresini bulamadığı için ilacı yok. Buna karşın, otizmli çocukların yaşama dönebilmelerinin tek yolu olarak karşımıza eğitim çıkıyor.
İşte…
Ailelerinde hiç otizmli çocuk bulunmamasına karşın öğretmen ve akademisyen bir avuç gönüllünün kurduğu İçimizdeki Çocuk Derneği de bu ideale çalışıyor.
Başkan Sermin Varol ile kurucu üyeler Hatice Ferik, Sebahattin Kılınç, Bursa eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu’nu bir araya getiren de bu.
Üstelik…
Kısa sürede çok yol almışlar. 22 Nisan’da farkındalık amacıyla fotoğraf sergisi açmışlar. 43 sanatçının fotoğraf gönderdiği sergi Antalya ve sonbaharda Romanya’ya gidecek.
Kurucu üyelerden Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Sebahattin Kılınç’ın yazıp yönettiği İçimizdeki Çocuk Müzesi adlı oyunda Tofaş basketbol takımı oyuncularıyla Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri de sahneye çıkmışlar.
Oyun da Ankara, İzmir ve İstanbul turnesine çıkacak.
En büyük hedefleri otizmli çocuklar için bilimsel araştırmaların yapılacağı ve sürekli eğitim verecek bir çocuk köyü kurmak. Bu yoldaki gelişmelerden umutlular.
Yanı sıra…
Uludağ Üniversitesi ile bilimsel araştırmalar anlaşması, Büyükşehir Belediyesi ile de işbirliği protokolu imzalamışlar.