Meral Akşener’le istişare görüşmesi yapan 42 kişilik Bursa grubu “yeni merkez parti” izlenimiyle döndü!

MERAL AKŞENER VE BURSA İSTİŞARE GRUBU BULUŞMASI
MERAL AKŞENER VE BURSA İSTİŞARE GRUBU BULUŞMASI

MERAL AKŞENER VE BURSA İSTİŞARE GRUBU BULUŞMASIMHP’den ihraç edildikten sonra kendisini destekleyen MHP’li tabanla birlikte 16 Nisan referandumu sürecinde “hayır cephesi” bileşenleri arasında yer aldı.
O süreçte…
Meral Akşener’in siyasi yaşamına nasıl devam edeceği hep merak ediliyordu.
Çünkü…
Kimileri “Yeni bir parti kurmasını” beklerken, kimileri bakanlık yaptığı DP’nin başına geçmesini arzu ediyordu.
Bunlara…
Son dönemde, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde hayır cephesinin çatı adaylığı beklentisi eklendi.
Ne var ki…
Akşener henüz hiçbir açıklama yapmadı, ağzından da eğilimini belli edecek bir ifade çıkmadı. Buna karşın,16 Nisan’ın ertesi gününden itibaren geniş kapsamlı istişareler başlattı.
Birlikte hareket ettikleriyle görüşüyor. Ayrıca, yine hayır cephesi içinde yer alan partileri ziyaret edip görüşmeler yapıyor.
Şimdilerde…
Bu istişarelere illerdeki hareket arkadaşlarını da ekledi.
Nitekim…
Bursa’daki destekçileriyle de bu kapsamda bir araya geldi. Gerçi, MHP kökenliler ağırlıklı olmak üzere Akşener’ciler olarak adlandırılan Bursa istişare grubu son zamanlarda büyüyüp 400 kişiye yaklaştı, ama bu kadar kabalık bir grubu götürmek kolay değil.
O nedenle…
İstanbul Florya’da yapılan görüşmeye üst kurul delegeleriyle ilçe başkanları kısıtlaması getirildi.
Böyle olunca da…
Akşener’in tüm sürecinde yer alan Yüksel Yılmaz ve Hasan Toktaş’la birlikte. kurultay delegesi ve ilçe başkanı olarak 42 kişilik heyetle İstanbul’a gidildi.
Masaya…
Akşener’le birlikte; yıllarca MHP İzmir İl Başkanlığı yapan, Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı ve Koray Aydın’lı kongrenin adayı Musavat Dervişoğlu ile birlikte Bursa’dan Yüksel Yılmaz ve Hasan Toktaş oturdular.
42 kişiyi tek tek dinleyen Akşener kendisi de bir değerlendirme yaptı. Sözlerini can kulağı ile dinleyen Bursa istişare temsilcileri şu mesajı aldılar:
Yapılan geniş istişareler, toplumun tümünü kucaklayacak merkezde yeni bir partiye ihtiyaç gösteriyor.
Bu noktada…
Böyle bir oluşumun yeni MHP tarzı bir parti olmayacağı, aksine sosyal demokratlardan demokratlara, milli görüşçülerden Ülkücülere kadar herkesin oy verebileceği bir parti modeli düşünüldüğü sinyalini aldılar.
Bursa’ya da yeni bir merkez parti heyecanıyla döndüler.