Merkez pazaryerindeki çalışmalar süresince geçici yer önerisi var: Doğanbey otobüs parkı

AP İL BAŞKANI AHMET YILDIRIM
AP İL BAŞKANI AHMET YILDIRIM
AP İL BAŞKANI AHMET YILDIRIM
AP İL BAŞKANI AHMET YILDIRIM

Büyükşehir Belediyesi her şeyi hazır olan merkez pazaryerinin üstünün kapatılması projesine başlamak için, bölgedeki pazarcı tezgahları ile çevre hanlarda bulunan işyerlerinin boşaltılmasını bekliyor.
Ancak…
560 gün sürmesi planlanan çalışma sırasında hem pazarcıların, hem de alışveriş alışkanlığı olan tüketicilerin mağdur olmaması için geçici yer önerisi hazırladı.
Buna göre…
Tarihi belediye binasının hemen altında bulunan küçük meydan, Cumhuriyet Caddesi’ne kadar olan bölgedekilerle, Tuzpazarı’ndaki pazarcılara geçici yer olarak gösterildi.
Ne var ki…
Gösterilen alan, oradaki pazarcı ve hanların esnafı için yeterli değil.
Nitekim…
Adalet Partisi Bursa İl Başkanı Ahmet Yıldırım, pazaryerinin üstünün kapatılması çalışmaları tamamlanıncaya kadar daha uygun yer önerisinde bulundu:
“Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’ye pazarcı ve hanlardaki esnafımız için geçici olarak Doğanbey’deki TOKİ konutları ortasında bulunan otobüs parkını öneriyorum.”
Düşüncesi şu:
“Bu yer Haşim İşcan Caddesi üzerinde bulunuyor. Önünde hem metro, hem belediye otobüsü olan geniş ve düzenli bir alan. Esnaf da tüketici de çok rahat eder.”