MHP sertleşti: FETÖ gözünü tabanımıza dikti, asıl amaç partimizi imha etmek ya da teslim almak!

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN

Görünen o ki… Siyaset yeni bir sertlik sürecine girdi. Özellikle de, yeni bir partiye ağırlıklı taban verme durumunda olan MHP bu yeni sertlik sürecinin merkezini oluşturuyor.
Nitekim…
Genel başkan adaylığı için yola çıktığı MHP’de olağanüstü kurultayı sonuca ulaştıramayınca ihraç edilen Meral Akşener’e karşı sert söylemler dile getiren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bu sertliği MHP İl Başkanlığı bayramlaşmasında bir adım daha ileri götürüp ağır ithamlarda bulundu.
Örneğin…
“1 Kasım seçimleri sonrası Sayın Genel Başkanımız neden hedef yapıldı?” diye soran Büyükataman’ın şu sözleri, MHP’den olası kopuşlara yönelik önümüzdeki süreçte izlenecek sert siyasetin işaretiydi:
“Çok şükür ki, ayakta kalmış son kale olarak hala varız. Türkiye üzerine oyun kuranların ilk olarak MHP’yi hedef seçmesi bu nedenledir.”
Sertliğin şiddetini de gösterdi:
“Partimiz üzerinden hesap yapanların, ‘değişim’, ‘dönüşüm’ ve ‘yeni’ gibi sihirli sözcüklerin arkasına sığınarak ülkemizi sürüklemek istedikleri nokta, batılı emperyalist güçlerin Osmanlı’nın yıkım projesinin ismi olan Şark Meselesi’nin izlerini taşıyor.”
Dozunu giderek arttırdı:
“Türk siyasi ve sosyal hayatını yerel işbirlikçiler eliyle dizayn etme çabaları bu sefer sert kayaya çarptı.”
Hedefin adını da koydu:
“FETÖ, MHP’de aradığını bulamayınca gözünü tabanımıza dikti.  Şimdi de sözde muhalifleri kullanarak partileşme ve milliyetçi-muhafazakâr oyları sözde ‘hizmet’ çatısı altında toplama hesapları yapıyor.”
Bu noktada…
“Milliyetçi-muhafazakâr seçmen, adalet ve hukuk gibi kavramlar üzerinden avlanmaya çalışılıyor” dedi ve CHP’yi de hedef kapsamına aldı:
“Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi kanadına kol kanat gerenlerin ve FETÖ ile dayanışma içine girenlerin kirli işbirliği yollara serilince yolları aşındırma eylemleri başlatıldı.”
Mesajı da şöyle tamamladı:
“MHP’yi mahkeme koridorlarına düşürenlerin asıl amacı iç muhalefet değildir. Amaç MHP’yi ya imha ya da teslim almaktır.”