MHP’deki krizin perde arkası… Mustafakemalpaşa’nın istifa kararıyla MHP Genel Merkezi düğmeye basınca 393 istifa geldi

MHP MUSTAFAKEMALPAŞA İHSAN KEÇECİ VE İSTİFA EDEN GRUP
MHP MUSTAFAKEMALPAŞA İHSAN KEÇECİ VE İSTİFA EDEN GRUP

MHP MUSTAFAKEMALPAŞA İHSAN KEÇECİ VE İSTİFA EDEN GRUPHer şey… MHP İl Başkanlığı tarafından, Mustafakemalpaşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Özdemir’in sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmesiyle başladı.
Bu sayfalarda çarşamba günü duyurduğumuz gelişmeyi pazartesi günü haber alan MHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı İhsan Keçeci o akşam yönetim kurulunu toplantıya çağırdı.
Toplantıda…
2 ay önce yapılan kongrede seçilmelerine karşın Genel Merkez politikalarına duyulan rahatsızlık ele alındı. Özdemir’in disipline sevki de “Sırayla hepimizi atacaklar” anlayışına yol açtı.
Bunun üzerine…
Keçeci ve 18 kişilik yönetim kurulu MHP’den istifa kararı aldı. Ancak, “teşkilata danışmadan etik olmaz” düşüncesiyle Karar Defteri’ne işlenmedi.
Bunun yerine…
Başkan Keçeci, 8 Haziran Perşembe günü saat 14.45’te Mustafakemalpaşa’da kayıtlı 1.130 MHP üyesine mesaj çekti. Bir bölümü parti mesaj sisteminden, bir bölümü de kişisel cep telefonundan giden mesajda şu çağrı yer aldı:
“Akşam saat 22.00’de Etibank Cafe’de istifa konuşmak için toplanıyoruz.”
İşte…
Perşembe akşamı iftar saati gerçekleşen ve cuma günü de bu sayfalardan aktardığımız MHP Genel Merkezi operasyonu için düğmeye bu mesajla basıldı.
Dahası…
MHP Genel Merkezi o akşam Mustafakemalpaşa ile birlikte Genel Merkez politikalarına karşı oldukları bilinen Yenişehir İlçe Başkanı Önder Köse ve Mudanya İlçe Başkanı Fehim Çaptık’ı da görevden aldı.
Gerçi…
Muhalif bilinen 3 ilçenin ömürlerinin uzun olmadığı konuşuluyordu, ama zaman söz konusu değildi. Mustafakemalpaşa’nın teşkilata istifayı konuşma çağrısı operasyonu öne aldırdığı gibi, muhtemel istifaları önlemek için Yenişehir ve Mudanya’yı da içine kattı.
Ne var ki…
Mustafakemalpaşa’daki istifalar önlenemedi. Görevden alma haberi sonrası o toplantı yapıldı ve İhsan Keçeci ile 18 kişilik yönetim kurulu dahil toplam 393 üye MHP’den istifa ettiler.
1.130 üyeden 393’ünün birkaç saat içinde istifa etmeleri hiç de alışılmış bir durum değil ve çok rastlanan bir örnek de değil.
Üstelik, istifaların devam edeceği konuşuluyor.