Raylar her yerden geçebilir, ama verimli toprak bulunmaz… Çiftçi trenin Gemlik’e ovadan değil, otoyoldan gitmesini istiyor

OSMANGAZİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI İSMAİL ALTINKAYA VE YÖNETİMİ
OSMANGAZİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI İSMAİL ALTINKAYA VE YÖNETİMİ

OSMANGAZİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI İSMAİL ALTINKAYA VE YÖNETİMİOsmangazi Ziraat Odası’nda değişim şubat ayında yaşandı. 2 yıldır Oda Başkanı olarak görev yapan Hakan Ekim yeni görev dağılımında Meclis Başkanı olurken, yönetimi yeniden görev bölümü yapıp İsmail Altınkaya’yı başkanlığa getirdi.
İşte…
Kendi aralarındaki bu görev değişikliği ardından Osmangazi Ziraat Odası Başkanı İsmail Altınkaya ile Başkanvekili Kadir Çiçek ve yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Çiçek, Cevat Esen, Ali Kaynak ziyaretimize geldiler.
Oda’da ziraat mühendisi olarak görev yapan Yasemin Kayalı da birlikteydi.
Sohbette, çiftçi sorunları ile ovanın durumu ağırlıklı konuşuldu. Özellikle, Bursa Ovası’nın bugünkü durumuna tepkili, geleceğinden de kaygılılar.
Şunu söylediler:
“Bugün ovanın en büyük sorunu kaçak yapılaşma. İlginç olan şu: Köylerde her yapıya müdahale edilirken, tarlaların ve bahçelerin içine yapılan tüm yapılara anında su ve elektrik bağlanıyor.”
Bu noktada…
“Kaçakla mücadele nasıl olacak?” diye sorup şunu söylediler:
“Ova elden gidiyor. Tarım alanları zaten azaldı, ama bu gidişle hiç kalmayacak.”
Ardından…
Büyük tehdit altında olan ovaya yönelik daha büyük tehlikeye dikkat çektiler:
“Çevre Yolu ovanın en verimli topraklarından geçti. Ardından hızlı tren için deveci armudu, kara incir, şeftali ve elma bahçelerimizi verdik. Şimdi de Gemlik treni ovamızın kalan bölümlerini tehdit ediyor.”
Söyledikleri şu:
“Dereçavuş’tan ayrılıp Gündoğdu’dan Kurşunlu’ya ulaşacak olan tren hattının tamamı verimli topraklardan, dünyanın hayran kaldığı çok özel meyve bahçelerinden geçiyor.”
Şunu eklediler:
“Trene itirazımız yok elbette… Raylar her türlü araziden geçirilebilir, ama deveci armudu, kara incir, elma, şeftali her yerde yetişmez. Biz topraklarımızı korumaya çalışıyoruz.”
Önerileri şu:
“Gemlik’e tren ovanın ortasından ve meyve bahçelerinden değil, yeni yapılan otoyolun yanından ve boş arazilerden gitmeli.”
Daha işlemlerin başındayken, söyledikleri bize de doğru geldi.