Tartışılan konuya Başkan Altepe açıklık getirdi: Sıcaksu arazisinin yüzde 15’ini 70 milyona sattık

26
26
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE

Düne kadar kent dışı kabul edilen bölgede Tabakhaneler vardı. Üstelik,  termalin değeri bilinmediğinden, derilerin sıcak suyla yıkanabilmesi için oraya kurulmuşlardı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 10 yıldır Tabakhaneler’in kaldırılmasıyla uğraşıyor. Badırga’daki Deri OSB ile amaca ulaştı, sonra da bölgeyi Bursa’nın turizm merkezi yapmak üzere projeler hazırladı.
Ancak…
400 hissedarlı bir yere yatırımcı bulmak kolay değil. Bu nedenle Altepe alanın bir bölümünü kamulaştırıp, bir bölümün vekaletini aldı, ilk parselin satışı da gerçekleşti.
Ancak…
Büyükşehir’in kamulaştırmalara 130 milyon lira harcayıp 70 milyon liraya sattığı gerekçesiyle muhalefet gruplarından itiraz geldi.
İşte…
Bu itirazı anımsattığımızda Başkan Altepe önce “Kimseden bilgi saklamıyoruz, ama bu doğru değil” dedi ve şunu açıkladı:
“142 bin metrekare alanının tamamını 130 milyon liraya kamulaştırdık. Fakat yüzde 15’i kadar olan 22 bin metrekaresini 70 milyon liraya sattık.”
Şunu vurguladı:
“Tamamını değil, yalnızca yüzde 15’ini 70 milyon liraya sattık. Tamamı ne kadar eder, onu da isteyen hesaplayabilir.”
Yabancı yatırımcıların ilgilenmelerine karşın Bursalı girişimci olarak B Plas’ın ilk parsele 68 milyon 100 bin lira verdiğini, fakat girişimiyle 70 milyon liraya çıktığını kaydeden Altepe şunu da ekledi:
“Yattığınız yerden proje gelmiyor, projeler müşteri de bulmuyor. Burada hem Bursa, hem Büyükşehir Belediyesi, hem yatırımcı kazandı.”