Turizmin parlayan yıldızı Gölyazı dünyaya hazırlanıyor: Araç girişine yasak, ada turu için 2 mini tekerlekli gezi treni alındı

GÖLYAZI
GÖLYAZI
GÖLYAZI

Bursa bölgesinin en eski yerleşim yerleri arasında Gölyazı da var. Roma döneminde, milattan önce 1. yüzyılda kurulduğu ve göle de adını veren Apollon Krallığı’nın merkezi olduğu biliniyor.
Tarihte Apolyont Gölü olarak geçen, yörede de bu adla anılan Uluabat Gölü’ndeki konumu Gölyazı’ya farklı bir özellik katıyor. Çünkü kış mevsimi gölün sular yükseldiğinde ada oluyor, yazları da gölün suları çekilince kara bağlantısıyla yarımadaya dönüşüyor.
Mübadeleye kadar nüfus çoğunluğunu Rumların oluşturduğu Gölyazı doğal güzellikleri ve köklü geçmişi ile günlük yaşamdan kaçış için sığınak gibi.
Zaten…
Bursalılar hafta sonları ve tatil günleri nefes almak için Gölyazı’ya koşuyorlar.
Son yıllarda…
Nilüfer Belediyesi önemli çalışmaları ve düzenlemeleriyle Gölyazı’nın cazibesini arttırıp daha tanınır hale getirmeye çalışıyor, bazı önlemler de alıyor.
Nitekim…
Yoğun günlerde adaya araç girişleri engelleniyor, böylece tarihi dar sokaklarda trafik kargaşasının önüne geçilmeye çalışılıyor.
Bununla birlikte…
Kısa adı JATA olan Japon Seyahat Acenteleri Birliği’nin kültür turizmi amaçlı seyahat eden Japon turistler için hazırladığı Avrupa’nın En Güzel 30 Kasabası listesine Türkiye’den yalnızca Gölyazı’yı aldığını 13 Nisan 2017 günü bu sütunlardan duyurduk.
İşte…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de tanınırlığı ve ziyaretçi sayısı giderek artan, Bursa ve Türkiye sınırlarını aşıp Avrupa ve dünyanın gezilecek yerler listesine giren Gölyazı’da şimdiden önlemler almak üzere harekete geçti.
Bozbey’in ilk kararlarından biri, adaya araç girişi tamamen yasaklanıp tarihi sokakları doğal yaşamı yansıtan güzellikleriyle korumak oldu.
Buna karşılık…
Tarih kokan sokaklarda tarihi yapıları gezip gölün eşsiz manzarasını doya doya izlemek isteyenler için trenle ücretsiz yolculuk projesi hazırlandı. Bu nedenle de biri elektrikli, diğeri dizel lastik tekerlekli iki mini gezi treni alındı.
Ayrıca…
Dileyenler elektrikli bisikletlerle tarih kokan güzel sokaklarda dolaşabilecekler.