40 yıl önce kurulurken herkesin oturmak için can attığı yerdi… Kükürtlü yeniden cazibe merkezi olacak, Nişantaşı’na benzeyecek!

KÜKÜRTLÜ CADDESİ
KÜKÜRTLÜ CADDESİ

Bursa’nın tarihi mahallelerinden biri değil elbette, ama yerleşime açıldığında herkesin oturmaya can attığı Bursa’nın en özel semti olarak kuruldu.
Ne var ki…
Yapıldığı dönemde Bursa’nın en modern yapıları olan binalarının yer aldığı Kükürtlü bugün kentin gelişiminin gerisinde kaldı.
Öyle ki…
O yılların modern kabul edilen binalarının bir çoğunda asansör bile yol.
İşte…
Çekirge bölgesini bütüncül olarak ele alan Osmangazi Belediyesi kurulduğu günlerin cazibe merkezi olan ve yaşayanlarına statü katan Kükürtlü’yü kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip eski cazibesini yeniden kazandırmak için harekete geçti.
Gerçi…
Planlama Kükürtlü’nün tamamını kapsıyor, fakat zaman kazanmak ve yenilemeyi hızlandırmak amacıyla Osmangazi Belediye Meclisi’nde ilk etapta 3 adada 4 parsel için kentsel dönüşüm kararı alındı.
Bunu da…
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar şu sözlerle açıkladı:
“En iyi yerin yeniden cazibe merkezi haline gelmesini amaçlıyoruz ve bunu gözeterek planlamamızı yaptık. Nitekim Büyükşehir Belediyesi 0.50 emsal verdikten sonra Kükürtlü’de birçok bina dönüşüme girdi.”
İlk etapta…
Kükürtlü Caddesi üzerinde bulunan Süleyman Çelebi Camii’nin doğusu, batısı ve kuzeyindeki 3 adadaki 4 parsel için Osmangazi Belediye Meclisi’nden onay çıktı.
“Amacımız buradaki binaların bir an önce yenilenmesi” diyen Başkan Dündar öncelikle “dayanıksız binaları yenileyerek deprem riskine karşı can güvenliği” sağlamak olduğunu vurguladıktan sonra şunu açıkladı:
“Kükürtlü’yü bütünsellikle planlarken zemin katların ticaret bölgesi olmasına karar verdik. Böylece herkesin gelip alışveriş yaptıkları işyerlerinin sıralandığı modern binalarla Kükürtlü’yü yenileyeceğiz.”
Şunun da altını çizdi:
“Nasıl ki İstanbul’a gidenler Nişantaşı’ndan alışveriş yapmayı önemsiyorlarsa, Kükürtlü de Bursa’nın Nişantaşı Caddesi gibi olacak.”
Burada…
Her bakımdan örnek bir planlama yaptıklarını kaydeden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şu konuda kararlı:
“Yepyeni bir vizyonla Bursa’nın en güzel semtlerinden biri olan Kükürtlü Caddesi’nin cazibesini artırmayı hedefliyoruz.”