Demokrasi Meydanı 15 Temmuz’a hazır: Merkezdeki 5 ilçe Şehreküstü’de, diğer ilçeler kendi meydanlarında toplanıyor

ehreküstü demokrasi meydanı
ehreküstü demokrasi meydanı

15 Temmuz 2016’daki o meşum geceyi kimse unutmadı. Unutmadığı gibi, darbe girişimine karşı halkın demokrasiye sahip çıktığı gecenin yıldönümü yeniden demokrasi nöbetini gündeme getirdi.
Nitekim…
Salı günü başlayan yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz Cumartesi gecesi demokrasi meydanı adını alan Şehreküstü’nde yine unutulmaz anlar yaşanacak.
Bu noktada…
AK Parti İl Başkanlığı ile Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri de 15 Temmuz gecesi için özel programlar hazırladı. Bunlar arasında, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın açılışı da var. Hem konserlerin, hem ilahi gruplarının yer aldığı, salaların okunup duaların yapılacağı programda sabaha kadar meydanda etkinlik sürecek.
Planlamaya göre…
Merkezdeki Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu ve Kestel ilçeleri cumartesi gecesi Şehreküstü’nde demokrasi nöbeti için buluşurken, diğer ilçeler de kendi meydanlarında etkinlikler yapacaklar.
Bu arada…
Şehreküstü’ndeki yıldönümü anmasının ilk bölümüne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak. Müezzinoğlu saat 22.00’de meydandan ayrılıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece 02.37’de TBMM’de yapacağı konuşmaya yetişecek.