İşte AK Parti’nin kongre takvimi: 19 Temmuz’da delege seçimi, ağustosta ilçe, kasımda il kongreleri başlıyor

Bu defa… Her ay yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanları ile İl Kadın ve İl Gençlik Kolları başkanlarının da katıldıkları olağan toplantıların dışında bir uygulama oldu.
Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde cumartesi başlayan ve pazar sona eren il başkanları toplantısının açılışında AK Parti Genel Başkanı olarak konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce de dile getirdiği metal yorgunluk vurgusunu yine tekrarladı.
Bu nedenle…
Gözler de il başkanları toplantısının ilerleyen saatlerine çevrilince meraklı b.ir bekleyiş başladı. Daha açık söylemek gerekirse, görevden almalar olabileceği beklentisi oluştu.
Ne var ki…
Toplantıda görevden almalar değil de kongre takvimi üzerine görüş alışverişi yapıldığı ortaya çıktı.
Buna göre…
AK Parti’de mahalle delegeleri seçimleri 19 Temmuz’da başlayacak. 19 Ağustos’tan itibarense bu kez ilçe kongreleri başlayacak ve 12 Kasım’a kadar ilçelerde kongreler tamamlanacak.
Ardından…
18 Kasım’da başlayıp 25 Şubat 2018’de sona ermek üzere il kongreleri yapılacak.
Bu takvime göre…
Ankara kulislerinde bir süredir dillendirilen “önce il kongreleri” beklentisi gerçekleşmemiş oluyor. Yani, AK Parti Genel Merkezi’nin yeni bir dönem için yenileme çalışmalarını olağan kongre akışı içinde yapmayı planladığı anlaşılıyor.
Bundan da…
Teşkilatlardaki yorgunluklar nedeniyle değişim mesajları verilmesine karşın, geniş çaplı bir değişim olmayacağı izlenimi doğuyor.
Fakat…
Siyasette her zaman sürprizlere hazır olmak gerektiği de biliniyor.