AK Parti’de koordinatörlere nefes aldırmayan hafta sonu mesaisi… 57 kişiyle yüz yüze görüşme, 353 kişiyle de anket yapacaklar

Başlangıçta… “Hemen gerçekleşecek bir görev değişikliği” izlenimi vardı. Fakat AK Parti’de 4 yıla yakın süredir İl Başkanlığı yapan Cemalettin Torun’un görevi bıraktığını açıklamasına karşın, yeni atama henüz yapılamadı.
O nedenle…
Hemen olması beklenen değişim, ikinci haftasını doldurdu.
Üstelik…
Yerel ve genel seçimlerde uygulanan temayül sistemi devreye sokuldu.
Nitekim…
Bursa’ya gelen AK Parti Marmara Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım ile İl Koordinatörü Muhammed Balta bugün ve yarın yapacakları görüşmeler nedeniyle yoğun bir hafta sonu geçirecekler.
Çünkü…
İl Kadın ve İl Gençlik Kolları başkanlarının yanı sıra, eski il başkanları olarak Şevket Orhan, Mehmet Tunçak, Hayrettin Çakmak, Nagip Vardar ve Sedat Yalçın’ya yüz yüze görüşecekler.
Ayrıca…
Eski milletvekilleri İsmet Su, Önder Matlı, Mustafa Öztürk, M. Kemal Şerbetçioğlu, Tülin Erkal Kara, Bedrettin Yıldırım, Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Emin Tutan, Sedat Kızılcıklı, Ali Koyuncu, Ali Kul, Mehmet Ocakden, Niyazi Pakyürek, Zafer Hıdıroğlu, Faruk Anbarcıoğlu, Abdülmecit Alp görüşme odasına alınacaklar.
Görevdeki ilçe başkanlarının ardından da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve 15 ilçe belediye başkanı yüz yüze görüşmede yeni il başkanı için önerilerini aktaracaklar.
Koordinatörler Yıldırım ve Balta yüz yüze görüşmelerin yanında il yönetim, il disiplin, il demokrasi ve hakem kurulları, il kadın ve il gençlik yönetimleri, merkezdeki Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel ilçe yönetim kurulu üyeleri yanında ilçe başkanlarıyla ilçelerin kadın ve gençlik kolu başkanlarından  oluşan 353 kişiyle de anket tarzında temayül yoklaması yapacaklar.
Görüşme programında, il başkanı adayları yer alırken, görevi bırakan Cemalettin Torun bulunmuyor.