Akşener’in Merkez Demokrat Parti adıyla partileşeceği hareketin Bursa ayağı iddialı: Tanınmış isimlerle sürprizlere hazır olun!

MERAL AKŞENER YÜKSEL YILMAZ HASAN TOKTAŞ
MERAL AKŞENER YÜKSEL YILMAZ HASAN TOKTAŞ
MERAL AKŞENER, YÜKSEL YILMAZ, HASAN TOKTAŞ

Meral Akşener’in siyasi yaşamında Bursa’nın ayrı bir yeri olsa gerek. Çünkü, son dönemde önemli karar ve aşamaları Bursa ile geçti.
Örneğin…
MHP’de olağanüstü kurultaya giden süreçte genel başkan adaylığını ilk kez Bursa’da, Atatürk Spor Salonu’nda açıkladı. Kurultayın mahkeme kararıyla iptal olmasından sonra farklı kentlerden gelen destekçileriyle Bursa’da buluştu.
Yeni bir siyasi partiyle yola devam etme niyetini de Bursa’dan giden grupla İstanbul’da görüşürken belli etti.
Son olarak…
Saldırıya uğrayan MHP’nin eski il başkanları Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz’a geçmiş olsun ziyareti için geldiğinde, yeni partinin kuruluşunu kasım ayından ekim ayına çektiklerini Yılmaz’ın evi önünde açıkladı.
Sonrasında tarih de belli oldu: 29 Ekim.
İşte…
Tüm bu gelişmelerin ışığında, Koray Aydın’ın katıldığı televizyon programında Merkez Demokrat Parti adıyla partileşeceğini açıkladığı Meral Akşener hareketinin Bursa’daki iletişim ve organizasyonunu yürüten Yüksel Yılmaz’a son durumu sorduk.
Önce şu bilgiyi verdi:
“Bazı ilçelerde toplu istifalar açıklanınca İl yönetimi kendilerine istifa gelmediğini söyledi. İstifalar ilçe seçim kurullarına verildiği için İl’e gitmemesi gayet doğal.”
Şunu ekledi:
“Merkezde arkadaşlar bireysel olarak ilçe seçim kurullarına başvurup MHP’den istifa ediyorlar. Toplu istifa organizasyonu arzu etmiyoruz. Çünkü MHP ve tabanı bizim hedefimiz değil.”
Şunu vurguladı:
“Bizim hedefimiz, yeni sistem gereği yüzde 50 artı 1 oy alabileceğimiz tabanı oluşturmak. Bunun için de tüm siyasi partilerin tabanlarına ve tüm siyasi görüşlere davetimiz var.”
Bu noktada…
“Geçmişe dair ideolojik endişe taşımıyoruz” dedi ve kriterler ortaya koydu:
“Toplumda karşılığı olan, temsil yeteneğine sahip, hırsızlığa uğursuzluğa bulaşmamış, bölücü olmayan herkese kapımız açık.”
Araya girip, Bursa’da kimler olduğunu sorduk. Şu cevabı verdi:
“Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok kişiyle görüşüyoruz. Çoğu olumlu cevap verdi.”
Sözünü şöyle tamamladı:
“Bayramdan sonra açıklayacağımız sürprizlere herkes şaşıracak. O nedenle, şimdiden sürprizlere hazır olunması çağrısını yapıyorum.”