İl Başkanı Salman’ı kimin önerdiğini merak edenlere yorum Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’ndan: Cumhurbaşkanı Bursa’yı bizden iyi biliyor

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU VE AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU VE AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU VE AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN

Televizyonda… İHA’nın sabaha karşı 03.00’te İnegöl girişinde çektiği görüntüler, AK Parti İl Başkanı olarak kente dönen Ayhan Salman’ın karşılanışındaki samimiyeti yansıtıyordu.
Burada…
ANAP’ta İnegöl İlçe Gençlik Kolu’nda siyasete adım atıp AK Parti’de İnegöl İlçe Başkan Yardımcılığı yapan, Sedat Yalçın’ın ikinci dönem yönetimde ve Cemalettin Torun’un atama yönetiminde yer alan Salman’ı öncelikle il yönetiminde birlikte ekip siyaseti yaptığı arkadaşlarının sevinci gayet doğal.
Ne var ki…
Hangi parti olursa olsun güç siyasetine ve bu güçlerin kıran kırana rekabetine alışkın Bursa siyaseti önceki akşamdan beri aynı soruya cevap arıyor:
“Ayhan Salman’ı il başkanı olarak Cumhurbaşkanı’na kim önerip kabul ettirdi?”
Aslında…
Cevabı ararken ortam koşullarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Çünkü…
Herkesin birbirine karşı olduğu, kendi hamlesinden çok karşı tarafın kurgusunu bozmaya odaklandığı bir süreçte hiçbir taraftan olmayan bazen daha avantajlı hale gelebiliyor.
Taraf olmayan, tarafların da karşı olmadığı bir seçenek her zaman söz konusu.
Bununla birlikte…
Siyaseti iyi bilen, teşkilat yapısını iyi tanıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da AK Parti Genel Başkanı olarak il başkanı atarken karşılaştığı karşılıklı tezvirat nedeniyle “Madem bu kadar çok ayrışma oluşmuş, size sürpriz yapayım da görün” deme olasılığı hiç de yabana atılır gibi değil.
Makul dayanak ise, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun çalışacağı il başkanı tercihini ortaya koyması.
İşte…
Bu durumu Çavuşoğlu’na sorduk. “Kendisini yönetimlerden tanıyorum elbette. Tanıdığım, bildiğim, donanımlı ve yetkin bir arkadaşımız” dedi.
2011’deki milletvekili adaylığı sırasında kendisiyle birlikte çalışan saha ekibinde de yer aldığının konuşulduğunu anımsattığımızdaysa şunu söyledi:
“Yönetimlerdeki arkadaşlarımızla birlikte katıldığımız programlar oldu. Ayhan Bey de bazı çalışmalarımıza katıldı. Ama ekip değildik.”
Dileği şu:
“Allah muvaffak etsin, bize uzun süre hizmet etsin inşallah.”
Bunun üzerine…
Salman adının nasıl gündeme geldiği sorumuzu tekrarladık.
“Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri” diye söze başlayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu açık yüreklilikle şu cevabı verdi:
“Cumhurbaşkanımız Bursa’yı bizden de iyi biliyor. Olan biten her şeyden haberi var.”
Şunu da ekledi:
“Fiziki olarak Cumhurbaşkanımız Bursa’ya 393 kilometre uzakta, ama manen her şeye vakıf ve her şey de onun gözünün önünde cereyan ediyor.”