Türkiye’nin en büyük amatör yol yarışını uluslararası TV kanalları yayınlayacak, bisiklet Bursa’yı dünya vitrinine çıkaracak

GRAN FONDO ORGANİZASYON KOMİTESİ ÖMER KAFKAS
GRAN FONDO ORGANİZASYON KOMİTESİ ÖMER KAFKAS
GRAN FONDO ORGANİZASYON KOMİTESİ ÖMER KAFKAS

Geçmişte… Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu güzergahında Bursa de yer alırdı. İstanbul’dan yola çıkan bisikletçilerin Yalova Yolu’ndan kenti girişleri, Atatürk Caddesi’ne çıkıp Heykel’de finiş görmeleri çok önemli spor organizasyonuydu.
Gençliğimizde…
Rıfat Çalışkan gibi, Ali Hüryılmaz gibi bisikletin yıldızlarını o yarışlarda izledik. Bursa’da bisiklet sporu bu turun getirdiği heyecanla patlama yaptı.
Ne var ki…
Son yıllarda Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu biraz federasyon yönetimine girenlerin kendi kentlerinden geçmesi isteği, biraz sponsorların kendi merkezlerini gösterme derdi nedeniyle bambaşka bir güzergahla başkalaştı.
İşte…
Uluslararası takımların gelip yarıştığı bu önemli turun alternatifi olmasa bile, büyük ses getirecek kapasitede bir organizasyon için şu sıralarda hazırlık var.
Aslında…
Bu organizasyonun ilki geçen yıl yapıldı. Kent Meydanı’ndan yola çıkan bisikletçiler Gemlik’ten otoyola girdiler ve Osmangazi Köprüsü’nden geçip Oksijen tesislerinde yarışı bitirdiler.
Bisikletin bu en büyük amatör yol koşusunda geçen yıl 1.240 bisikletçi finiş gördü. Yarışın fotoğraflarını çekmesi için Los Angeles’tan dünyaca ünlü fotoğrafçı geldi.
Bu yıl ise…
Gran Fondo adıyla organize edilen Türkiye’nin en büyük uluslararası amatör bisiklet yol yarışı için start 24 Eylül’de yine otoyol üstündeki Bioport Asya önünden verilecek.
Türkiye’nin her yerinden amatör bisikletçilerin katılabileceği yarış, yurt dışından geleceklere de açık.
110 kilometrelik parkurda bisikletçiler Osmangazi Köprüsü’nü geçtikten sonra Bursa’ya gelecekler ve Geçit Kavşağı’nda otoyoldan çıkıp Bursa yönünde Endülüs Park önündeki dev sahne ve platformda finişe ulaşacaklar.
Yarışın…
110 kilometrelik büyük parkur ve 50 kilometrelik küçük parkur olarak iki bölümden oluştuğunu söyleyen Organizasyon Komitesi Üyesi Ömer Kafkas ziyaretimize geldiğinde şuna dikkat çekti:
“Organizasyon olarak bu yol yarışının Eurosport ve BBC’den yayınlanması için anlaşmalarımızı yaptık. Yarışta bu iki kanalın yöneticileri de Bursa’da olacaklar. Yarışı yerli yabancı çok sayıda medya izleyecek.”
Uluslararası bisiklet yol yarışları takvimine girecek olan yarış için şu bilgiyi verdi:
“Bursa’nın dünya vitrinine çıkacağı bir yarış olacak. Dünya devi bisiklet üreticisi markaların ve sponsorlarımızın yöneticileri de yarışacaklar.”