AK Parti İl Başkanı Salman’ın ilk mesajı belediye başkanları ve meclis üyelerine: Bursa’nın dinamiklerini içine alan yönetim oluşturacağız

AK PARTİ YEREL YÖNETİM KADROSU TOPLANTI
AK PARTİ YEREL YÖNETİM KADROSU TOPLANTI

Hükümetten başlayıp teşkilatlarda devam eden değişim süreci yaşayan AK Parti’de cumartesi günü sessiz sedasız yapılan bir toplantı vardı.
Gerçi…
Toplantı AK Parti Genel Merkezi’nde Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Eskişehir eski Milletvekili Salih Koca’nın isteğiyle yapıldı, ama Bursa’daki AK Parti belediyeler kadrosunu yeni il başkanıyla ilk kez bir araya getirmesi bakımından önemliydi. Koca’nın da ilk toplantısıydı.
Bursa ve Balıkesir’den sorumlu olan Koca’nın  gelişi ve toplantı isteği ani olduğu için toplantı tam programlanamadığından bazı eksikler göze çarptı.
Örneğin…
Orhangazi’deki Turşu Festivali nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile İstanbul’daki Yapı Fuarı nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali katılamadılar. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Bursa dışında olduğu için gelemedi.
Bunun dışında…
AK Parti’nin Büyükşehir dahil 16 belediye başkanından 11’i, Büyükşehie Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleriyle Bursa Milletvekili Bennur Karaburun toplantıda yeni Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca’yı dinlediler.
Yerel seçim yaklaşırken Ankara’dan gelen mesaj elbette önemliydi.
Ne var ki…
AK Parti’nin Bursa’daki yerel yönetim kadrolarının gözü ve kulağı toplantı boyunca İl Başkanı Ayhan Salman’ın üstündeydi.
Çünkü…
Henüz 20 günlük AK Parti İl Başkanı olan ve pek çoğunun ilk kez karşılaşıp tanıştığı Ayhan Salman’ın vereceği ilk mesaj merak ediliyordu.
Salman da bunun farkında olduğu için, konuşmasında yönetim anlayışı ile ilgili mesajı ve bakışını sakin bir ses tonuyla verdi:
Bir…
“Birlik ve beraberlik içinde herkesin katkı koyacağı yönetim anlayışıyla çalışacağız.”
İki…
“Yumuşak ve esnek bir yönetim felsefemiz olacak.”
Üç…
“Bursa’nın tümünün temsil edildiği partiyiz, Bursa’yı biz temsil ediyoruz. Bu bedenle, Bursa’nın tüm dinamiklerini içine alan yönetim oluşturacağız.”