Bursa’ya Kurtuluş Anıtı çok yakışır… MHP 2 yıl önce verdiği Deliçay-Hacivat Köprüsü’ne Kurtuluş Anıtı önerisini tekrarladı

HSAN BİLGİLİ
HSAN BİLGİLİ
İHSAN BİLGİLİ

Bursa’da yıllarca Tophane’deki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin önünde yer alan bir anıt Bursa’nın kurtuluşu sembolü olarak kabul edildi. Yıllar sonra fark edilen hata nedeniyle bundan vazgeçildi.
Ne var ki…
Yunan işgaline karşı kahramanlık gösteren kentin yazdığı destanı sembolize eden Bursa’nın Kurtuluşu Anıtı yok. Üstelik, bu konu zaman zaman gündeme geliyor, ama henüz gerçekleşmedi.
Nitekim…
Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili İhsan Bilgili, bu eksiğe dikkat çekti.
Söylediği şu:
“Bursa 8 Temmuz 1920’de Yunanlılar tarafından işgal edildi ve 2 yıl 2 ay 2 gün sonra kahraman Türk ordusu tarafından Deliçay-Hacivat Köprüsü civarında şehitler verilerek kurtarıldı.”
Bu noktada…
Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılını kutlayan Bilgili, 2 yıl önce verdikleri öneriyi anımsattı:
“Bursa’nın kurtuluşunu simgeleyen anıt, şehitlerin verildiği Yıldırım’a çok yakışacağı için 01 Temmuz 2015 günü Yıldırım Belediye Başkanlığı’na Meclis grubumuz olarak önerge verdik.”
Önerisini şöyle tekrarladı:
“Tarihi ve vicdani bir borcun ödenmesi, gelecek nesillere milli tarih şuuru kazandırılması için Deliçay-Hacivat Köprüsü civarına Bursa’nın Kurtuluşu Anıtı yapılması gerektiğine inanıyoruz.”