Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin 2019 stratejisini belirledi… Makro projeler yerine kentlere dokunan projeler!

Anımsıyoruz da… 2007 seçimlerine gidilirken dönemin Başbakanı olarak Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin en büyük kozu, kamu hastanelerindeki kuyruklarda bunalan topluma özel hastanelerin kapısını açan sağlık hizmetleri olmuştu.
Sonrasında…
2011 genel seçiminde duble yollar seçmenden ilgi gördü. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından gelen 2015 seçimlerinde bu kez Avrupa’nın en büyük havaalanı ile İstanbul Boğazı’na üçüncü köprü ve boğazı denizin altından geçen Avrasya Tüneli büyük projeler olarak heyecan uyandırdı.
Şimdi…
Siyasetin önünde Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte başlayacak yeni bir siyasi dönem var. Yönetim modelinin değişeceği 2019 seçimi bu nedenle önceki seçimlerin hepsinden daha farklı ve daha önemli.
İşte…
2019 seçimi hazırlıklarının başladığı bugünkü süreçte, seçim stratejileri için de adımlar atılıyor.
Nitekim…
Ankara’dan yansıyan haberlere bakılırsa, AK Parti Genel Başkanı olarak parti teşkilatlarında toplumun beklentileri doğrultusunda tepeden tırnağa değişim başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yandan da 2019 seçim kampanyasının temel unsurlarını belirliyor.
Hatta…
Yapılan kamuoyu araştırmalarından çıkan sonuçlara göre, kampanya temelini oluşturacak anlayışın belirlendiği haberleri geliyor.
Bu noktada…
Araştırma sonuçları; üçüncü köprü, yeni havaalanı, Boğaz’ın altındaki tünel gibi büyük projelerin prestij görülmelerine karşın, yaşadığı kentte trafiğin içinde bunalan insanlar için çok da anlam ifade etmediğini ortaya koyuyor.
Çünkü…
Artık kentlerde yaşam beklentileri de, insanların öncelikleri de çok değişti.
O nedenle…
Erdoğan’ın işareti doğrultusunda 2019 için kentlere dokunan projeler hedefiyle hazırlıklara başlandı. Yani yerel projeler önem kazandı.
Yeni strateji…
Öncelikle 31 Mart 2019’daki yerel seçimde uygulanacak, sonrasında bir arada yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde de geliştirilecek.
Başlayan çalışmalarda…
Büyük kentlerin trafik sorunu öncelikli olarak ele alınırken, yine kentlerde yaşam kalitesi proje başlıkları arasında yer alıyor.