İl Başkanı değişiminin ardından Ankara’daki toplantıda ilçe başkanlarını masaya yatıran AK Parti ilçe kongrelerini ekime bıraktı

AK PARTİ İL BAŞKANLARI TOPLANTISI BURSA EKİBİ
AK PARTİ İL BAŞKANLARI TOPLANTISI BURSA EKİBİ
AK PARTİ GENİŞLETİLMİŞ İL BAŞKANLARI TOPLANTISI BURSA EKİBİ

Ankara’da AK Parti’nin her ay düzenli yaptığı genişletilmiş il başkanları toplantısında Genel Başkanı olarak konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışında “Bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa kenara koymalıyız” dedi.
Toplantı, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman için ayrı bir önem taşıyordu.
Çünkü…
16 günlük İl Başkanı olarak toplantıya ilk kez katılıyordu.
Toplantıda…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kederli ile Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Atilla Ödünç de vardı.
AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantının basına kapalı bölümünde teşkilat değerlendirmeleri yapıldı.
Yanı sıra…
Teşkilat Başkanlığı’ndaki ikili görüşmeler sırasında da, İl Başkanı Ayhan Salman’la birlikte ilçe başkanları masaya yatırıldı.
Açıkçası…
İlçe başkanlarıyla ilgili olarak Salman’ın görüş ve değerlendirmeleri alındı.
Hangi ilçelerin konuşulduğu elbette bilinmiyor. O nedenle, değişimin boyutu ile ilgili tahmin de yapılamıyor.
Ancak…
AK Parti kulislerinde, “Cumhurbaşkanı’nın işareti” doğrultusunda “geniş kapsamlı bir değişim” beklentisi var.
Bu arada…
Görevi bırakan Cemalettin Torun’un 15 Eylül’de Keles’le başlayacak şekilde planladığı ilçe kongreleri takvimi de ekim ayına bırakıldı.
Kulağımıza gelenlere göre, İl Başkanı Salman dün de Ankara’da kalıp Genel Merkez’de bu kez yönetim kurulu aday listesi için ön değerlendirme görüşmeleri yaptı.
Bu noktada…
AK Parti’deki gelişmelere kulağının delik olduğunu bildiğimiz Ankara’daki iki dostla yönetimin nasıl oluşabileceğini konuştuk. İkisi de farklı görüşte.
Biri…
“Ayhan Bey, yönetimin 3 katı olarak 150 kişilik bir liste hazırlar, sonra koordinatörler gelip bu listedekilerle görüşürler ve 50 kişiye iner” dedi.
Diğeriyse…
“50 kişilik yönetim ve 25 yedekten oluşan liste güvenlik soruşturması için Ankara’ya gönderilir. Sonra koordinatörler gelip listeye son şeklini verir, ama büyük çaplı bir değişim olmaz” dedi.
Zamanla ilgili tahmin de şu:
“12 Eylül’de listeyi Ankara’ya gönderir, koordinatörler hafta sonu gelir.”