Temiz hava için Türkiye’de ilk: Kömür yerine doğalgaz kampanyasında 2 bin yoksul evine tesisat Büyükşehir’den!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE

Şunu kabul etmek gerekiyor… Bursa gibi büyük kentlerde kentsel değişimler mutlaka sosyal değişimlere yol açıyor ve değişim, yaşamın her alanında değişimleri getiriyor.
Nitekim…
Büyük kentten beklentiler değişirken, belediyecilik anlayışı ve belediye hizmetleri de buna bağlı değişiyor ve yeni hizmet alanları ortaya çıkıyor.
İşte…
O değişen hizmet anlayışlarının başında havası temiz ve sağlıklı bir kent geliyor. Belediyeler buna göre adımlar atıp hizmette değişim sergiliyorlar.
Örneğin…
Yıllardır yoksul ailelere kış aylarında yakacak olarak kömür yardımı yapılıyor. Fakat şu da bir gerçek ki, havası kolay kirlenen bir kentte yaşıyoruz ve o kömürler hava kirliliğine yol açıyor.
Bu nedenle..
Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar uygulanan kömür yardımı yerine doğalgaz yardımı kararı alarak radikal sayılabilecek bir adım attı.
O kararı da…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şöyle açıkladı:
“Bugüne kadar yoksul ailelere kömür yardımı yapılıyordu. Fakat kömür doğru yakılamadığında havayı kirletiyor. Oysa doğalgaz hem temiz, hem kullanımı çok kolay.”
Proje büyük:
“Şehrin havasının temiz kalabilmesi için en fakir aileler de doğalgaz yakabilmeli. Onun için; asgari ücretin altında kalan, kişisel geliri 800 liranın altında olan ailelere Büyükşehir olarak doğalgaz götüreceğiz.”
İlk adımı da anlattı:
“Öncelikle, hava kirliliği fazla olan Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl’de 2 bin aile belirledik. O ailelerin evlerine doğalgaz tesisatını biz yapıyoruz.”
Ardından…
“Bursagaz güvence bedelinin beşte birini alarak bize destek veriyor” dedi ve ekledi:
“Aile doğalgazı kullanmaya başladıktan sonra da 4 ay süreyle faturasının 50 liralık bölümünü biz karşılayacağız.”
Temiz hava ve temiz çevre için bu kampanyaya yöneldiklerini vurgulayan Başkan Altepe, aslında bunu kurumlardan beklediklerini, ancak göremeyince harekete geçtiklerini söyledi.
“Şu anda tespit edilen 2 bin aile. Bu sayı artabilir, örneğin 2 bin aile daha eklenebilir” dedikten sonra da şu çağrıyı yaptı:
“Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’deki partneriyiz. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı olarak Türkiye’de ilk kez böyle bir kampanya başlattık ve diğer kentlere de örnek olmak istiyoruz.”