Toplumun gönlüne dokunan konuların sorumlusu Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’na en özel görev: Arakan yardımlarını

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU
BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU
BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU

Görünen o ki… Bu dönem gündeme gelen konular Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun siyasi popüleritesini arttıracak. Çünkü, kamuoyunun ilgisini çekecek gelişmeler, Çavuşoğlu’na bağlı kurumların sorumluluk alanlarında oluyor.
Örneğin…
Son günlerde Arakan’da yaşanan Müslüman soykırımı nedeniyle bölgeye yapılacak yardımlar için kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı görevlendirildi.
Aslında…
TİKA’nın kuruluş amacı Türk dünyası içindeki yardımlaşmayı sağlamaktı, ama Arakan’da ortaya çıkan özel durum özel görevi getirdi.
TİKA da kurum olarak Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na bağlı.
O nedenle…
Türk dünyası yanında Arakan’a yapılacak yardımların koordinasyonunu da üstlenen Çavuşoğlu önceki gün ATV kanalının sabah programına canlı bağlantıyla konuk oldu.
Hatta…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Bangladeş’e giderek Arakan’dan gelen Müslüman sığınmacılarla görüşeceğini de programda açıkladı.
Söyledikleri çok anlamlıydı:
“Devasa ekonomiye sahip ülkelerin ‘duymadım, görmedim, bilmiyorum’ şeklinde tavır aldıklarını görüyoruz. Biz Haiti’de deprem yaşanıyorsa orada olacağız. Filistin’de de, Arakan’da da olacağız. İnsanlık adına elimizi uzatacağız.”
Şunu da vurguladı:
“Myanmar bize mesafe olarak uzak olabilir, ama gönlümüze yakın.”