Yunuseli’nden İstanbul Yolu’na yeni alternatif yol sıkışan kent içi trafiği ve Acemler’in yükünü rahatlatacak

BURSANIN EN YENİ YOLU YUNUSELİ YENİCEABAT İSTANBUL YOLU
BURSANIN EN YENİ YOLU YUNUSELİ YENİCEABAT İSTANBUL YOLU
BURSA’NIN EN YENİ YOLU: YUNUSELİ-YENİCEABAT-İSTANBUL YOLU

Gerçi… Sıkışan trafiğin içinde kaldığımızda dudaklarımızdan hemen “Bursa’ya yol lazım” sözcükleriyle belediyelere sitem dökülüveriyor, ama şu bir gerçek ki Bursa’da en çok yol, köprü, viyadük ve kavşak bu dönemde yapıldı.
Onun için…
Eleştirirken haksızlık etmemek de gerekiyor.
Nitekim…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşım konusunda uzmanlar ve teknik kadrosuyla her toplantıda kent merkezindeki trafik sıkışıklığa çözüm noktasında, alternatif çözüm projeleri üretilmesi üzerinde duruyor.
Şu günlerde…
O alternatif yol projelerinden biri sessiz sedasız ilerliyor. Hatta, tamamlanma aşamasına doğru geliyor. Bu yeni alternatif bağlantı yolu Yunuseli ile İstanbul Yolu arasına yapılıyor.
Aslında…
Ova köyleri arasındaki yolları bilenlerin yabancısı olmadıkları bir yol bu. Çünkü, İstanbul Yolu’nda, AS Merkez’in yanından giren ve Yeniceabat’tan devam edip Çeltikçi’den Yunuseli’ne gelen bir yol var.
İşte…
5.5 metrelik bu yolu Büyükşehir Belediyesi genişleterek 12 metreye çıkarıyor. Dar olan yol yeni düzenlemeyle iki şerit gidiş ve iki şerit geliş olacak.
Böylece…
İstanbul Yolu’ndan gelen, ya da kentin Batı bölgelerinden İstanbul Yolu’na ulaşmak isteyenler kent trafiğine girmek zorunda kalmayacaklar, Acemler Kavşağı’na da takılmayacaklar.
Hatta…
Yunuseli-Yeniceabat bağlantısı, hem kenti boydan boya geçen ana eksenin, hem de Yakın Çevre Yolu’nun önemli bir alternatifi olacak.
Şu sıralarda…
Yolun Yeniceabat’tan Yunuseli girişindeki Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi önüne kadar olan bölümü tek yol olarak yapıldı. Yani, gidiş-dönüş iki yolun biri bitirildi, diğeri devam ediyor.
Ancak…
Büyükşehir Belediyesi bir an önce yolu devreye almak için biten bölümü birer şerit gidiş-geliş olarak önümüzdeki hafta açmaya hazırlanıyor.
Bunun için de…
Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi önündeki iki köprünün tamamlanması için çalışmalara ağırlık verilirken yolun asfaltı da tamamlandı.
Tamamı önümüzdeki ay açılacak olan yol, Alman Kanalı üzerinden Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda Yunuseli Kavşağı’na bağlanacak.
Oradan da…
Hamitler üzerinden Organize Sanayi Kavşağı’na ulaşım sağlanabilecek. Bu da, köy yollarının işlevselleştirilmesiyle İstanbul Yolu’ndan Mudanya Yolu ve Ata Bulvarı üzerinden de İzmir Yolu’na önemli alternatif bağlantı oluşturacak.