AK Parti’de değişim beklentisi ve tartışmalarını Müezzinoğlu yorumladı: Davamız kendimiz için değil, davamız millet

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ MEHMET MÜEZZİNOĞLU
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ MEHMET MÜEZZİNOĞLU
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ MEHMET MÜEZZİNOĞLU

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu deneyimli bir siyasetçi. İstanbul İl Başkanlığı sonrası İstanbul ve Edirne milletvekilliği yaptı. Önce Sağlık Bakanı, ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak hükümetlerde yer aldı.
Son kurultaya kadar da MKYK Üyesi olarak AK Parti karar mekanizmasında görev yaptı. Hükümet revizyonuyla kabine dışı kaldığından beri Bursa Milletvekili olarak bakanlık dönemlerindeki tempoyla saha çalışmalarını sürdürüyor, yine merkezde ve ilçelerde çatkapı ziyaretler yapıyor.
Cuma akşamı Olay TV’deki Her Açıdan programında konuk ettiğimizde, gündemde olan AK Parti’deki değişimi sorduk.
Önce…
AK Parti’nin 2001’de kurulup 2002’de iktidar olduğunu ve 15 yıldır iktidarını sürdürdüğünü anımsattı.
Sonra da…
“Arkanda millet varsa, sen de milletin hakkını hukukunu birinci öncelik yaptıysan iktidarda yıpranmaz, güçlenerek devam edersin” deyip felsefeyi ortaya koydu:
“Vatandaşa birinci sözümüz şu oldu: Senin için, yarınının bugününden daha iyi olması için siyaset yapıyorum. Bizim birinci önceliğimiz vatandaş.”
Devam etti:
“Merkeze vatandaşı koyunca başarı geliyor. Vatandaşa gözü gibi bakan AK Parti kendi bakış açısını ve vizyonunu yenileyerek devam ediyor.”
Bu noktada…
“En güzel örnek Sayın Cumhurbaşkanımız” dedi ve şunu söyledi:
“Milletin önceliği dışında hiçbir şeyi öncelik olarak önüne koymaz”
Ardından…
“Hedefimiz bu ülkeyi ve milleti muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşımak” dedi ve kendinden örnek verdi:
“Peki bunu illa Müezzinoğlu ile mi yapacağız? Gün gelir Müezzinoğlu ile taşırsın, gün gelir başkasıyla taşırsın. Önemli olan hedeften vazgeçmemek.”
2019 için sistemin değiştiğini ve yüzde 50 artı 1 oy gerektiğini anımsattıktan sonra da şunu vurguladı:
“Derdimiz ülkenin ve milletin kazanması. Millet tuzaklarla zaman kaybetmesin, bedel ödemesin istiyoruz. O zaman da kadroların değişmesine ve vizyonun yenilenmesine ihtiyaç var.”
Deneyimli siyasetçi Müezzinoğlu’nun değişime bakışı şu:
“Diğer partiler hedefleri değil, isimleri ve olayları tartışıyorlar. Bizde isimler öncelik değildir, öncelikli olan hedeflerdir.”
Mesajı da şu:
“Davamız kendimiz için değil, davamız millet. Çünkü siyaseti millet için yapıyoruz. Bugüne razı değiliz. 15 yıldır dünya kadar iş yaptık, daha iyisini de yapabiliriz. Onun için de vizyonumuzu geliştirmemiz lazım.”