AK Parti’de ertelenen ilçe kongrelerine yeni takvim… Kasım-Aralık’ta ilçe, Mart-Nisan aylarında da il kongreleri

AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN OLAY MEDYA ZİYARETİ
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN OLAY MEDYA ZİYARETİ

23 Ağustos’ta AK Parti Bursa İl Başkanı olarak Ayhan Salman atandığında herkes için sürpriz olmuştu. Çünkü, başka isimlerin atanması bekleniyordu.
Aradan geçen süreçte Salman bir yandan günlük siyasi konuları takip ederken bir yandan çalışacağı ekibi oluşturdu ve İl Yönetim Kurulu göreve başladı.
Süreç…
Aslında başlamış kongre takviminin içinde yaşanan değişim olarak ortaya çıktı. Dahası, değişimin yalnızca İl Başkanlığı ile sınırlı kalmayacağı, ilçelerde de devam edeceği haberleri yayıldı.
Bu noktada…
AK Parti Genel Merkezi’nin Cemalettin Torun döneminde yapılan kongre takvimi doğrultusunda 5 ilçenin kongre yapması kararı “bu 5 ilçenin devam edeceği, diğer ilçelerde değişim olacağı” şeklinde yorumlandı.
Ne var ki…
Kararı bu sütunlardan duyurduğumuz gün AK Parti Genel Merkezi de özellikle Büyükşehirler’de il başkanı değişimi sonuçlanıncaya kadar kongreleri erteledi.
İşte…
O sürecin ne zaman başlayacağını dün Olay Medya’yı ziyarete gelen AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’a sorduk.
Sedat Yalçın döneminde yönetim kurulu üyeliği yapmış olmasına karşın ilk kez tanışıp aynı masanın çevresine oturduğumuz Salman şu cevabı verdi:
“Ankara’daki son genişletilmiş il başkanları toplantısı öncesi Teşkilat Başkanlığı toplantı yaptı. Orada ilçe kongrelerinin kasım ayında başlayıp aralık ayında bitmesinin düşünüldüğü konuşuldu.”
Ardından…
Henüz kesinleşmiş bir kongre takvimi olmadığını, ancak Ankara’nın eğiliminin bu yönde olduğunu belirtip ekledi:
“İl kongrelerinin de mart-nisan aylarında yapılması düşünülüyor.”
Bunun üzerine…
Kendisinin, kongre beklenmeden önceki il başkanının istifasıyla il başkanlığına geldiğini anımsatıp “İlçelerde de aynı yöntem işleyecek mi?” diye sorduk.
Şunu söyledi:
“İlçelerdeki değişim kongrelerinde olacak. Öncesinde değişim yok, zaten zaman da kalmadı.”
O değişimin boyutu hakkında doğal olarak bir şey söyleyemiyor. Ancak koordinatörlerle birlikte ilçelerde vatandaşlarla ve kanaat önderleriyle görüşmeler yaptıklarını anımsattı.