Bu erken uyarı çok önemli: Bursa-Karacabey arasında 4 OSB var, ama otoyolla bağlantı hiç yok!

TURGAY MESCİ
TURGAY MESCİ
TURGAY MESCİ

Türkiye’nin ekonomi ve nüfus bakımından en gelişmiş iki bölgesini birbirine bağlayacak otoyolun İstanbul’dan Bursa’ya kadar olan bölümü açıldı, Bursa-İstanbul ulaşımı rahatladı.
Şimdi…
Bursa’dan Karacabey’e kadar olan bölümün yapımı büyük bir hızla sürüyor. Bir yandan da, İzmir’den başlayan otoyol Sabuncubeli geçidini tünelle aşarak Manisa’ya doğru ilerliyor.
Projenin…
İstanbul-Bursa arasındaki bölümde, Gemlik Serbest Bölge çıkışı başlangıçta Engürücük’e düşünülmüştü. O Çıkış noktası için de 2 kilometre yeni yol yapılması planlanmıştı.
Oysa…
Serbest Bölge çıkışı doğrudan otoyola bağlandığında, 2 kilometre yeni yola gerek kalmayacağı gibi mesafe 1 kilometre kısalacaktı.
Projedeki sorunu ilk olarak 14 Eylül 2011 günü bu sütunlarda gündeme getirdik. Siyasetçiler başta olmak üzere Karayolları ve Otoyol A.Ş. öneriyi önemseyince Serbest Bölge bağlantısının değiştiğini 31 Aralık 2011 günü yine bu sütunlardan duyurduk.
Gemlik’teki sorunun bir benzeri, belki de daha kritik olanı şimdi Karacabey bölgesi için geçerli.
Onu da…
Yaşamını Karayolları’na adamış, yapımı duran Çevre Yolu’nu bulduğu formülle tamamlamayı başarmış, Samanlı bağlantı yolunu yapmış ve Bursa’nın çevre illere bağlantılarını sağlamış bir Karayolcu olan Karayolları eski Bölge Müdürü Turgay Mesci uyardı.
Daha doğrusu…
Deneyimli bir yol mühendisi olarak erken uyarı yaptı.
Söylediği şu:
“Bursa-Karacabey karayolu üzerinde Tekstil OSB, Deri OSB, KOTİYAK ve TEKNOSAB olarak 4 yeni organize sanayi bölgesi yapılıyor. Hatta, onların yanında Karacabey sanayisi de var.”
Bakışı şu:
“Yani trafik yoğunluğu yüksek yeni OSB’ler devreye girecek. Fakat bu OSB’lerle yapımı süren otoyol arasında bağlantı yok. Bence büyük eksik.”
Bu noktada…
“Otoyol ulaşılabilir, ama erişme kontrollü olmak zorunda” dedi ve uyardı:
“Otoyol tamamlanmadan, proje düzeltilerek organize sanayi bölgelerine bağlantı yolu yapılmalı. Bunu bir an önce yapmakta yarar var.”