Bursa’da sağlık hizmetlerine nefes aldıran atama… Hastanelere 172 doktor atandı

BURSA 172 YENİ DOKTOR ATANDI
BURSA 172 YENİ DOKTOR ATANDI

Bursa sürekli büyüyen ve sağlık hizmeti beklentisi artan kent olması yanında, bölge merkezi olarak da sağlık hizmetlerini karşılıyor.
Bu nedenle…
Bir yandan sağlık sistemi sürekli yenilenirken, diğer yandan yeni ihtiyaçlar için planlama yapılıyor.
Açılan ve yakın süreçte devreye girecek yeni hastaneler özellikle doktor açığı oluşmasına neden oluyor.
Bu nedenle…
Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin nefes almasını sağlayacak önemli oranda yeni doktor ataması yaptı ve Bursa’ya çeşitli branşlarda 172 doktor gönderdi.
Listeye göre…
Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi, Bursa 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Bursa 11 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Osmangazi Toplum Sağlığı Merkezi, Gemlik Toplum Sağlığı Merkezi, Gürsu Toplum Sağlığı Merkezi, İnegöl 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Mustafakemalpaşa 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Orhangazi 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Yenişehir 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na 3’er doktor atandı.
Yanı sıra…
Mudanya Devlet Hastanesi’ne 4, Yenişehir Devlet Hastanesi’ne 5, Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi ile Orhaneli Devlet Hastanesi’ne 6’şar, İznik Devlet Hastanesi’ne 7, Yıldırım Toplum Sağlığı Merkezi ile Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi’ne 8’er, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi Devlet Hastaneleri’ne 9’ar doktor görevlendirildi.
Aynı şekilde…
Gemlik Muammer Ağım, İnegöl ve Karacabey Devlet Hastaneleri’ne 10’ar, Bursa Devlet Hastanesi’ne 14, Yüksek İhtisas Hastanesi’ne 16, Çekirge Devlet Hastanesi’ne de 20 doktor verildi.