Dünyanın en büyük film stüdyoları Çin’de… Şehirler kurup saraylar yapmışlar, içine göller ve akarsular koymuşlar

N FİLM STÜDYOLARI
N FİLM STÜDYOLARI
BU SARAY BİR FİLM STÜDYOSU İÇİN YAPILMIŞ

Gerçi… Çinli yöneticiler “dünya liderliği hedefimiz yok” diyorlar, ama attıkları adımlar da her alanda dünya liderliğine yürüdüklerini gösteriyor.
Nitekim…
Bir yandan sanayi devrimi başlatıp Sanayi 4.0 devrimini tamamlayan Avrupa ile rekabet edebilmek için projeler üretirken, bir yandan sanat ve kültür alanında hamleler yapıyorlar.
Örneğin…
Dongyang’a bağlı Hengdien ilçesinde tam 300 kilometrekarelik alana müthiş bir sinema ve televizyon dizileri çekim stüdyoları kurmuşlar. Böylece, dünyanın en büyüğü bilinen Amerika’nın Universal stüdyolarını geçmişler.
Uçsuz bucaksız alana şehirler kurup saraylar, çarşılar yapmışlar. Muazzam göller, akarsular, köprüler, kayalık ve dağlar yapmışlar.
Pekin’deki Yasak Şehir’in bire bir aynısı yapılmış. Çin Hanedanı’nın yaşadığı sarayı aynen inşa edilmiş. Dünyanın sembol olmuş yapıları Brandenburg Kapısı, Kremlin Sarayı, Tacmahal’ı yan yana sıralamışlar.
Gece çekimlerinde dağların arasındaki dolunay olarak kullanılması için dev bir ay bile var.
Ekibimizin, günün dörtte üçünü ayırmasına karşın tamamını gezemediği bu büyük alan görünen o ki yakın gelecekte Amerika’nın Hollywood’u ve Hindistan’nın Bollywood’una en büyük rakip olacak.
Hatta…
Biz gezerken 2 ayrı noktada film çekimleri vardı ve şimdiden 130 milyon kişinin bilet alarak gezdiğini öğrendik.