İstifalarla ilgili gerekçeyi AK Parti’nin kamuoyu araştırmalarını yapan Faruk Acar açıkladı: Seçim dönemi sistemi kilitleyebilirlerdi!

ANDY AR BAŞKANI FARUK ACAR
ANDY AR BAŞKANI FARUK ACAR
ANDY AR BAŞKANI FARUK ACAR

Tanıyanlar bilir… Son dönemde yaygın gazeteler ve televizyonlarda geniş yer bulan Andy-Ar Araştırma şirketi aslında Bursa kökenlidir. Şirketin Başkanı konumunda bulunan Faruk Acar da Bursa siyasetinin tanıdığı, AK Parti’nin eski il yöneticilerinden İsmet Acar’ın yeğenidir.
Şirket merkezini Bursa’dan İstanbul’a taşıdıktan sonra yıldızı parlayan Acar, 1 Kasım seçimlerinden bu yana AK Parti Genel Merkezi’nin çalıştığı araştırma şirketlerinden biri olarak sahaya çıkıyor.
Nitekim…
Referandum öncesi 5 Nisan 2017 günü Atatürk Stadyumu Meydanı’nda miting için Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında Faruk Acar vardı ve uçakta Erdoğan’a sunum yaptığı konuşulmuştu.
Dahası…
AK Parti’de önce il başkanları, şimdilerde Büyükşehir Belediye Başkanları düzeyinde gerçekleşen istifa yoluyla değişim operasyonlarının karar alma süreçlerinde yine Acar ve ekibinin yaptığı araştırmaların önemsendiği biliniyor.
Daha açık söylemek gerekirse, belediye başkanları operasyonunda Acar’ın araştırmalarının kriter oluşturduğu yaygın medyada yazıldı.
Yani…
Faruk Acar bu dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Genel Merkezi’nin düşünce eğilimini anlayabilecek yakınlıkta.
Bu nedenle…
CNN Türk kanalında Şirin Payzın’ın moderatörü olduğu Neler Oluyor programında Andy Ar Başkanı Faruk Acar’ı daha dikkatli dinledik.
Özellikle…
Belediye başkanlarının istifalarıyla ilgili bize göre önemli değerlendirme yaptı:
“Bu belediye başkanları 2019’da yeniden aday gösterilmeyecekti. Görevden alınmasalardı sistemi kilitleyebilir, büyük sıkıntıya yol açabilirlerdi. İstifa ettirilerek seçim dönemi yaşanacak daha büyük bir kriz engellendi.”
Bu…
AK Parti Genel Merkezi ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da taşıdığı bir düşünce midir elbette bilemeyiz, ama karar mekanizması yakınında olan bir araştırmacının söyledikleri bize önemli geldi.
Programda…
Yaptıkları kamuoyu araştırmalarında seçmenin değişimi desteklediğini gördüklerini ifade eden Acar, aslında bilinen bir başka sonuç daha paylaştı:
“Bugün yüzde 50 oyu olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yüzde 90’ı Recep Tayyip Erdoğan. Sayın Erdoğan’ı çektiğinizde geriye parti kalmıyor.”