Meral Akşener’in Ankara’da açıklayacağı manifesto için Bursa’da 70 kişi 19 başlık üzerinde çalışıp 250 sayfa program, 100 sayfa tüzük yazdı!

MERAL AKŞENER YENİ PARTİ PROGRAM VE TÜZÜK TASLAĞI TOPLANTISI KERVANSARAY TERMAL
MERAL AKŞENER YENİ PARTİ PROGRAM VE TÜZÜK TASLAĞI TOPLANTISI KERVANSARAY TERMAL

Anımsıyoruz da… Fazilet Partisi kapandıktan sonra erdemliler hareketi olarak başlayan yapı AK Parti’nin kuruluşu aşamasında program ve tüzük yazımı için Uludağ’da toplanmıştı.
O toplantıya katılanlar arasında, daha sonra kurucu olacak Ertuğrul Yalçınbayşır ve Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da vardı.
İşte…
AK Parti’nin 16 yıl önce doğarken yaptığı toplantının benzerini geçen hafta Meral Akşener hareketi tekrarladı.
Yeni kurulacak partinin program ve tüzük taslağını yazmak üzere çeşitli illerden ve özellikle Ankara’dan 70’e yakın katılımcı geldi.
Toplantıda…
Bursa’dan da Yüksel Yılmaz, Hasan Toktaş, Sosyolog Abdullah Alagöz ve Tahsin Bulut yer aldılar.
Çekirge’deki Kervansaray Termal Otel’de 3 gün süren toplantıda 19 başlıkta çalışma yapıldı. Ortaya 250 sayfaya yakın program taslağı metni çıktı. 100 sayfaya yakın da tüzük taslağı oluşturuldu.
Programla ilgili çalışmalar Merkez Bankası eski Başkanı olan Durmuş Yılmaz başkanlığındaki 47 kişilik grup tarafından yürütüldü. Hayrettin Nuhoğlu başkanlığındaki 23 kişilik grup da tüzük taslağı için çalıştı.
Bursa’daki toplantı, program ve tüzüğün oluşturulması için hazırlanan yol haritasında üçüncü aşamayı oluşturdu. Bundan sonraki aşamada Ankara’da daha dar bir kadro taslağa son şeklini verecek.
Ardından…
Meral Akşener de 25 Ekim’de Ankara Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde partinin adını, logosunu, tüzüğünü tanıtacağı programda hazırlıkları manifestoya dönüştürüp açıklayacak.