Recep Altepe 1994’te Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi olarak başlayan yerel yönetim yaşamını Büyükşehir’den istifasıyla yine Yıldırım’da sona erdirdi

RECEP ALTEPE İSTİFA AÇIKLAMASI
RECEP ALTEPE İSTİFA AÇIKLAMASI

Aslında… Nüfus yoğunluğu en fazla bölgelerde Bursa’nın iki yakasını bir araya getiren köprülerden birinin daha açılış töreniydi.
Ertuğrulgazi’deki Siteler bölgesiyle, derenin karşısında yer alan Fidyekızık ve Bağlaraltı bölgelerinde yaşayanları karşıya geçebilmek için uzun yollardan dolaşmalarını önlüyordu.
İşte…
Törenin bitiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe duygusal bir açıklamayla, 22 Ekim 2017 günü “Herkes direnme kararı anladı, ama Altepe çatışmaya girmez” başlıklı yazımızda tahmin ettiğimiz gibi istifasını açıkladı.
Böylece…
1994 yerel seçiminde Refah Partisi’nden seçildiği Yıldırım Belediye Meclisi üyeliğiyle başlayan yerel yönetimler yaşamını Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yine Yıldırım’daki törende yaptığı açıklamayla sonlandırdı.
Bu bakımdan…
Yerel yönetime adım attığı ilçede yerel yönetim misyonunu tamamladığını açıklamak da özel bir durum olsa gerek.
Geçen süreçte…
Yıldırım’da ANAP’lı Cüneyt Karlık ve DSP’li Ramazan Altunöz dönemlerinde 2 dönem meclis üyeliğinde Yıldırım’ı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde temsil etti
Ardından…
Kuruluşuyla birlikte AK Parti’de yer aldı, 2004’te Osmangazi Belediye Başkanı ve 2009’da Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi, 2014’te üst üste iki dönem seçilen ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
Bursa’da 41 yıldır gazetecilik yapıyoruz. Recep Altepe’yi de Refah Partisi yönetiminde yer aldığı dönemden bu yana tanıyoruz.
Tanıdığımız ilk gündeki Bursa sevdası eksilmedi, artarak devam etti. Belediye başkanı olduğu dönemlerde Bursa için çok çalışarak bu sevdasını sürdürdü.
O nedenle…
Görevdeyken hep “bir iş daha fazla yapabilmek” için çırpındı. Zaman zaman karşılaştığı “aynı anda bir çok işe birden başlıyor” eleştirisinin nedeni de bu.
Çok çalıştı, dolu dolu belediye başkanlığı yaptı, arkasında iz bırakıp ayrıldı.
Artık…
Kendisinin de “Bu şartlarda hizmet imkanı kalmadı” dediği gibi, farklı bir süreç işliyor. O süreci de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yürütüyor.
Kaldı ki…
Siyaseti en iyi okuyan lider olan Erdoğan’ın kafasındaki plana göreve hareket ettiği biliniyor. Partisi gibi Altepe de bunu bildiği için “Partimizle, liderimizle ters düşmeyeceğiz, çatışmayacağız, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kulis ortamı oluşturmaya da hiç yanaşmayacağız” dedi.
Yeni süreci Erdoğan’ın nasıl planladığını da ilerleyen günlerde görebileceğiz.