Suudi Kraliyet Ailesi’nden Emir El Bashari Bursa’da vakıf kuruyor: El Rayyan Vakfı yoksul, yetim, engellileri hac ve umreye götürecek

EL RAYYAN VAKFI SEMİHA YAVUZ VE YOZGATLILAR DERNEĞİ AHMET ASLAN
EL RAYYAN VAKFI SEMİHA YAVUZ VE YOZGATLILAR DERNEĞİ AHMET ASLAN
EL RAYYAN VAKFI BAŞKANVEKİLİ SEMİHA YAVUZ VE YOZGATLILAR DERNEĞİ AHMET ASLAN

Bursa yeni bir vakıfla tanışıyor… El Rayyan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın kurucusu ve başkanı Suudi Kraliyet Ailesi’nden Emir unvanlı Ahmed Abdurrahman El Bashari. 20 Ekim’de Kükürtlü Mahallesi Oulu Caddesi üzerindeki Gökberk Oylum Sitesi’nde Arap konukların da katılımıyla açılışı yapılacak olan vakıfta Başkanvekili ve Türkiye Temsilcisi olarak Semiha Yavuz da yer aldı.
Daha önce…
Osmanlı Kadınları Derneği Başkanı olarak yetim ve engellileri Suudi Arabistan Kralı’nın gönderdiği özel uçakla umreye götüren Yavuz’un yanı sıra Yozgatlılar Derneği Başkanı Ahmet Aslan da sosyal sorumluluk projeleri partneri konumunda onur üyesi olarak yer alıyor.
Ziyarete geldiklerinde, heyecanlarını da ortaya koydular:
“Hacla ilgili kura ve sıra sorunları yaşanıyor. Yıllarca gidemeyenler var. Vakfımız ihtiyaç sahibi yoksullar, yetimler ve engelliler için Suudi Kraliyet Ailesi’nden kontenjan aldı.”
Bu yolla…
50 kişinin hac ve 50 kişinin de umre için kutsal topraklara gidebilmesine aracılık edeceklerini, Bursa merkezli El Rayyan Vakfı’nın eğitim alanında da çalışmalar yapacağını söylediler.