2009’daki 2023 Yeşil Metropol Bursa kitabıyla sonraki seçimlerde adaylara ilham kaynağı olan MHP yeni projeleri de kitap yapıyor!

MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU
MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU
MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU

Anımsıyoruz da… 2009 yerel seçimlerine gidilirken MHP farklı yol izlemiş ve Bursa kamuoyu karşısına 2023 Yeşil Metropol Bursa proje kitabıyla çıkmıştı.
Kitapta…
Bursa’nın ulaşımdan imara kadar tüm sorunları tek tek ele alınırken, hem çözüm için düşünceler ortaya konuyor, hem de Bursa’nın gelişimi için yeni projeler öneriliyordu.
Üstelik…
Kağıt üzerinde kalacak, ya da laf olsun diye söylenmiş türden değil, ciddi incelemelere ve bilimsel araştırmalara dayalı öneriler açıklanmıştı.
O süreçte de yazdık, MHP’nin tanıttığı 2023 Yeşil Metropol Bursa proje önerileri kitabının her sayfasında Bursa için çok önemli konular vardı.
Gelin görün ki…
2009 seçiminden sonraki süreçte MHP bu kitabı ve önerileri pek anımsayamadı. O nedenle, son seçimde diğer partilerin adayları MHP’nin önerilerinden esinlendi ya da önerilen projeleri kopyalayıp açıkladı.
Bir bakıma, MHP’nin kitabı Bursa için yol haritası oldu.
Bilimsel araştırmaya dayalı o proje kitabı açıklandığında MHP İl Başkan Yardımcısı olan Tevfik Topçu bugün İl Başkanı ve yeni bir yerel seçimin hazırlık sürecini yönetiyor.
Parti teşkilatlarını 2019 yerel seçimleri startı ve hazırlıkları başlatmak üzere İznik’te kampa alan Topçu, bir yandan da 2009 kitabının daha gelişmişini hazırlamak için harekete geçti.
Bu konuda iddialı:
“2023 Yeşil Metropol Bursa kitabımızı yeniliyoruz. Projelerimizle, önerilerimizle Bursa’nın geleceğini ortaya koyan bir kitap hazırlayacağız.”
Şunu vurguladı:
“Üniversiteden akademisyen arkadaşlarımızla teknik arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Önceki kitabımızda yer alan proje önerilerimizi herkes aldı kullandı, ama bu kez biz bu projelerle Bursa’yı kazanmak istiyoruz.”
Şunu vurguladı:
“2009’daki çalışmamızın kötü kopyalarıyla kamuoyu önüne çıkıldığı için elbette mutsuzuz. Yine herkese ilham veren bir çalışma olacak, ama bu kez projelerimizi kaptırmayacağız.”
Hedefi de net bir şekilde koydu:
“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yerel yönetimlerdeki başarısızlığı, CHP’nin milletin değerleriyle örtüşmeyen siyaset anlayışı bize sorumluluk yüklüyor. O sorumluluğu almaya hazırız.”