Bu tespiti Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptı: Vatandaş, yolların boşalması için yeraltına otoparklar yapmamızı istiyor

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR 1
OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR 1
OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR

1989 yerel seçimiyle birlikte Büyükşehir uygulaması başlayınca merkez ilçe olarak adlandırılan Bursa kent merkezi 3 ilçeye bölündü.
Eski idari yapıda merkezin merkezi durumunda olan bölge Osmangazi olarak devam ediyor. Osmangazi’nin merkezin merkezindeki ilçe olmasının getirdiği avantajlar olduğu gibi, büyük dezavantajları da var.
Çünkü…
Tarihi bölgede modern ve günümüz kriterlerinin üstüne çıkan yaşam standardı sağlamak çok da kolay değil.
En önemlisi…
Merkezdeki mahalleler eski yapılaşma olduğu için pek çok bölge SİT alanı kabul ediliyor. Bu da yapılaşmayı kısıtlanmasının yanında ulaşım sorunları çıkarıyor.
Bursa’da yönetimin, bürokrasinin, ticaretin, sosyal dünyanın merkezi olan Osmangazi ilçesindeki yoğunluk gerekçesi çok fazla. Yapıların sıkışıklığı da buna eklenince nefes alabilme sorunu çıkıyor.
O nedenle yeni yollar açabilmek, otoparklar yapabilmek hiç de kolay olmuyor.
İşte…
Bu durumu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la konuşurken öncelikli sorunu şöyle dile getirdi:
“Şehir merkezinde ciddi bir araç yoğunluğu var. Bu bölgede yeni yollar açmaya da imkan yok, zaten yeni yol açmak kolay olmuyor.”
Ardından…
“Vatandaşın şehir merkezinde toplu ulaşıma yönlendirilmesi gerekir, trafiği azaltmanın başka yolu yok” dedi ve devam etti:
“Büyükşehir’in yetkisi olsa da, otoparklar konusunda ilçe belediyesi olarak biz de proje üretiyoruz. Geçen dönem 3 bin araçlık otoparklar yaptık.”
Şunun altını çizdi:
“Başından beri, şehir merkezindeki en önemli sorunun otoparklar olduğunu düşünüyoruz. Vatandaş da, yolların boşalması için yeraltına otoparklar yapmamızı istiyor. Otopark yeraltına yapılsın ki, araçlar sokaklarda ve yolun ortasında kalmasın.”
Düşüncesi şu:
“Nitekim yapmakta olduğumuz kent meydanında yeraltına 3 kat otopark planlıyoruz. İnsanlar buraya araçlarını bıraksınlar, gidecekleri yere toplu ulaşımla ya da yürüyerek gitsinler, düşüncemiz bu.”
Şunu da ekledi:
“Şehir merkezine araçla ulaşım engellenmeli, tercih toplu ulaşım olmalı.”