Merkez seçmene dönüşü AK Parti “demokrat” kökenli Karacabey ilçe başkanıyla başlatıyor

ERTEM İŞCAN
ERTEM İŞCAN
ERTEM İŞCAN

Bursa’nın tarım ağırlıklı ilçelerde seçmen tabanı aşağı yukarı bellidir ve seçimlerde çok büyük sürprizler yaşanmaz. Örneğin, Karacabey’de merkez sağ seçmen yapısı nedeniyle genelde merkez sağ adaylar kazanır.
Nitekim…
Ali Özkan seçilene kadar Karacabey Belediye Başkanlığı’na hep merkez sağ partiler ya da bu partilerden gelen adaylar seçildi.
Şimdilerde…
Yeniden yapılanma aşamasında olan AK Parti, teşkilatı yenileme kararı verdiği ilçelerden Karacabey’de yeni ilçe başkanı arayışını sürdürürken merkez sağ seçmen tabanını göz önünde bulunduruyor.
Nitekim…
Geçtiğimiz cumartesi günü; aynı zamanda Belediye Başkanvekili olan Ertem İşcan ile Ahmet Şen, Kadir Sevük, Semih Torun, Olcay Ünal, Erol Şen, İsmail Kutluer ve İsmail Yozgat görüşme için İl Başkanlığı’na çağrıldı.
Ardından da…
Karacabey siyasetinde her zaman etkili İşcan ailesinden Hatem İşcan’ın oğlu ve Ömer İşcan’ın yeğeni olan  Ertem İşcan dün davet edildikleri AK Parti Genel Merkezi’nden ilçe başkanı adayı olarak Karacabey’e döndü.
Aynı görüşmede…
Karacabey’de Ertem İşcan’ın yanı sıra İnegöl’de Mustafa Ersan, Harmancık’ta Yılmaz Ataş, Büyükorhan’da Üzeyir Tüfekçi’nin de ilçe kongrelerinde aday olmalarına karar verildi.