Moskova’daki tarihi ödül sonrası en özel görüntü: Bu fotoğrafta Rusya’nın devlet yapısı var

RUSYA DEVLET YAPISI VE CAVİT ÇAĞLAR
RUSYA DEVLET YAPISI VE CAVİT ÇAĞLAR

Açıkçası… Rusya’nın kalbi Moskova’nın beyni Kremlin Sarayı’nda böyle tören bir daha olur mu, olursa bir başka Türk daha nişan takar mı, bir daha Kremlin’in tarihi salonlarında gezebilir miyiz, bilmiyoruz.
Fakat…
Moskova’da çok özel bir törende tarihin akışını etkileyen gelişmelere tanıklık ettiğimizin farkındayız. O nedenle kendimizi şanslı görüyoruz.
Tören sonrası…
Dağıstan eski Cumhurbaşkanı ve Putin’in Hazar Denizi Birliği Özel Temsilcisi olan Ramazan Abdülatipov’un verdiği yemeğe katılan konukları görünce Putin’in Cavit Çağlar’ın yakasına taktığı Rusya Devlet Dostluk Nişanı’nın önemi daha da iyi anlaşılıyor.
Çünkü…
O gece yemekte Rusya’nın devlet yapısı ile tanıştık.
Örneğin…
Abdülatipov’un yanı sıra, Azerbaycan Başbakan eski Birinci Yardımcısı Abbas Abbasov önemli konuktu.
Yine…
Rusya’nın etkili devlet adamı, Kuzey Osetya eski Cumhurbaşkanı ve Polit Büro eski Üyesi ve eski milletvekili Aleksandr Dzasohov dikkat çekici isimdi.
Yanı sıra…
Rusya Federal Güvenlik Servisi eski Başkan Yardımcısı ve Sınır Birliği eski Başkanı Orgeneral Vladimir Proniçev ile Rusya Devlet Başkanlığı İç Siyaset Dairesi Başkanı Mihail Belousev özel gecenin konukları arasındaydı.
Ayrıca…
Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ile İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar da gecenin özel fotoğrafında yer aldılar.