Yeni partide ilk heyecan… İYİ Parti hafta sonuna kadar belli olacak Bursa İl Başkanı için farklı siyasi görüşlerden adaylar var

MERAL AKŞENER VE YÜKSEL YILMAZ
MERAL AKŞENER VE YÜKSEL YILMAZ
MERAL AKŞENER VE YÜKSEL YILMAZ

Kuruluşu geçtiğimiz hafta Ankara’da açıklandı. Sonrasında adı, logosu ve sloganı siyasi hedeflerinden daha çok tartışılan Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’ye en sert tepkiler MHP’den geliyor.
Nedeni de belli…
Kurucu kadrosu MHP’den kopanlar tarafından oluşturulan İYİ Parti’nin MHP’ye etkisi her şeyden çok önemseniyor.
O bakımdan…
200 kişilik Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu listelerinde Ülkücü yapıların ortaya çıkmasından sonra, cuma gününe kadar atanması beklenen İYİ Parti Bursa İl Başkanı ve yönetim kurulunun nasıl bir yapı ortaya koyacağı merak ediliyor.
Bu noktada…
Meral Akşener hareketinin MHP sürecinden itibaren hep yanında olan, hatta bu nedenle MHP İl Başkanlığı’nı kaybeden Yüksel Yılmaz herkesten daha şanslı görülüyor.
Dahası…
Yılmaz’ın 200 kişilik Kurucular Kurulu’nda yer almasına karşın GİK’e girmemesi İl Başkanı olacağının işareti kabul ediliyor.
Bununla birlikte…
MHP’nin Bursa eski milletvekillerinden Orhan Şen ile son seçimde milletvekili adayı olan Zafer Milli’nin de il başkanlığı için adı geçiyor.
Yanı sıra…
ANAP dönemi bürokratlarından Dr. Yavuz Yenidünya ile DYP Osmangazi İlçe Başkanlığı yapan Nevzat Kocakurt da il başkanı adayları arasında anılıyorlar.