Ana kademe kongrelerine başlayan AK Parti ilçe Kadın ve Gençlik kolları yönetimleri için internet başvurularıyla isim havuzu oluşturuyor

AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN

Görünen şu… AK Parti bugüne kadarkilerden çok farklı bir kongre süreci yaşıyor. Süreci farklı kılansa, değişim rüzgarı oldu.
Gerçi…
Değişim geçmişteki kongrelerde de yaşanıyordu, ama böylesine geniş kapsamlı değişim teşkilatta ilk kez görülüyor. Bu değişimde sürprizler de yaşanıyor.
Bununla birlikte…
Bir yandan değişecek başkanlar için arayışlar sürerken, bir yandan kararı verilen ilçelerde kongreler yapılıyor. Osmangazi ve Nilüfer’deki arayış süreciyse henüz bitmedi.
Bir yandan da…
Ana kademe ilçe kongreleri ardından ilçelerde Kadın ve Gençlik kongreleri başlayacak. Orada da AK Parti Genel Merkezi farklı bir yöntem uyguluyor ve yönetim kurullarına girmek isteyenler için internetten başvuru topluyor.
Tüm bunları AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’la konuştuk.
Önce…
Osmangazi ve Nilüfer’in durumu için şunları söyledi:
“İki ilçemizde de sona geldik. Yalnızca bir-iki isim üzerinde çalışma var.”
Süreci şöyle açıkladı:
“Bursa’daki çalışmalar tamamlandığında, adaylığına karar verilenlerle Ankara’ya gideceğiz, son görüşmeler orada yapılacak.”
Şunu da ekledi:
“Perşembe gününe kadar sürecin tamamlanacağını tahmin ediyorum. Hafta sonu kongrelerimiz var, perşembeye kadar bitmezse haftaya kalır.”
Sonra da…
Kadın ve Gençlik kolları için şunu söyledi:
“Genel Merkez’in kararı doğrultusunda ilçelerde Kadın ve Gençlik kolları yönetimlerinde yer almak isteyenler internetten başvuru yapıyorlar.”
Ardından…
“Bu yolla isim havuzu oluşturuluyor” dedi ve şu bilgiyi verdi:
“İnternetten CV’sini yazanlarla daha sonra mülakatlar yapılacak ve yönetim kurulları bu şekilde oluşturulacak.”
Başvuruların sayısını merak ettiğimizdeyse şu cevabı verdi:
“Çok yoğun başvurular geldiğini söyleyebilirim. Çok büyük bir isim havuzu içinden yönetim oluşturulacağı anlaşılıyor.”