Orhangazi Belediye Başkanı açıkladı: Arap sermayesi Yeniköy’de göl manzaralı 1500 konut için 152 bin metrekare yer istiyor

ORHANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI NEŞET ÇAĞLAYAN
ORHANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI NEŞET ÇAĞLAYAN
ORHANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI NEŞET ÇAĞLAYAN

Gerçi… Henüz emlak endeksi listelerine yansımadı, ama konut talebi en yüksek yerler arasında hiç kuşku yok ki Orhangazi başı çekiyor.
Üstelik…
Osmangazi Köprüsü ve otoyolla birlikte hem İstanbul’a, hem de İzmit Körfezi’ndeki sanayi bölgelerine daha yakın hale gelen Orhangazi neredeyse talebi karşılayamayacak noktaya doğru geliyor.
Bunu da…
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan açıkladı:
“Arap sermayesinin bölgemize ilgisi çok fazla. Yalova’daki termal tesislere gelen Arap konuklarımız Orhangazi’den konut sahibi olmak istiyorlar.”
Şunun altını çizdi:
“İlçenin yeni konut alanlarının tamamını versek alabilirler. O derece büyük ilgi ve talep var.”
Ardından…
Önüne gelen yeni bir konut bölgesi isteğini açıkladı:
“Yine Arap sermayesi Yeniköy’de göle nazır 152 bin metrekarelik alanı konut bölgesi olarak istiyor. Burada 1500 civarı konut düşünüyorlar.”
Şunu da ekledi:
“Yeniköy’deki arazide konutların yanı sıra 4 okul, 1 hastane, alışveriş merkezi, cami ve pazaryeri de sundukları projede var.”
Konut talebine yönelik bir bilgi daha verdi:
“Gebze’de kurulu olan ve Türkiye’nin Silikon Vadisi olarak bilinen bölgenin çalışanları da Orhangazi’de ikamet etmek istiyorlar. Böyle bir talep geldi.”