Atatürk Stadyumu Meydanı’na Aktaş dokunuşu: Atatürk Spor Salonu ve Atatürk Lisesi ile birlikte otoparklı meydan çözümü

ATATÜRK STADYUMU MEYDANI
ATATÜRK STADYUMU MEYDANI
ATATÜRK STADYUMU MEYDANI

Yıkılması Bursa’da çok tartışıldı… Bursaspor’un lig şampiyonluğu yaşadığı, kentteki futbolseverlerin anılarının barındığı Atatürk Stadyumu kent için çok farklı değerlere sahip bir yapıydı.
Yeni stadyum yapılıp da yıkıldıktan sonra yerine ne yapılacağını ise bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işaret etti:
“Yeşil bir kent meydanı olsun.”
Hatta…
Nisan ayında referandum için miting yaptığı Atatürk Stadyumu Meydanı’nda konuşmasını bitirirken, o günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Altepe’ye seslenip “daha fazla ağaç ve daha fazla yeşil” istedi.
En son…
Kapalı tribünün yıkılması, Bursalı futbolseverleri etkiledi ve hüzne yol açtı.
Atatürk Stadyumu’nun en büyük özelliği, kent içinde kalmasına karşın yürüyerek ulaşılan stat olduğu için yoğunluğu arttırmamasıydı.
Ortaya çıkan yemyeşil alan henüz projesine uygun tamamlanmadı, ama günün değişik saatlerinde çimler üzerinde spor yapanların sayısı hiç de az değil.
İşte…
Artık Atatürk Stadyumu Meydanı olarak andığımız alana ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın biraz daha farklı bakışı var.
Onu da…
Bursa medyasıyla buluşup Acil Eylem Planı’nı açıkladığı toplantıda açıkladı:
“Ben meydanı, yanındaki Atatürk Spor Salonu ve Atatürk Lisesi ile birlikte daha geniş alan olarak düşünüyorum.”
Şunu da ekledi:
“Şehir merkezinin otopark ihtiyacı var. Meydan projesi içinde otopark da yer alacak şekilde bir düzenleme olabilir.”
Sonra da…
Atatürk Stadyumu yerinin daha fazla yeşillendirilip meydan olmasını isteyen ve miting konuşmasıyla konunun takipçisi olduğunu gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a düşüncesini açacağını söyledi.