Gündem Gemlik, kafalar karışık… Bursa Milletvekili İsmail Aydın, “Bu konuyu Gemlik’i taşımak diye anlamak yanlış ” uyarısı yaptı

Gündemde Gemlik var… Üstelik yalnızca Bursa’nın değil, yaygın medya ilgi gösterdiği için Türkiye’nin gündeminde de Gemlik yer alıyor.
İstanbul merkezli gazeteler Gemlik’in taşınacağı haberlerini her gün tam sayfa yayınlanmaya, televizyonlar Gemlik’ten canlı yayınlara devam ediyorlar.
Tüm bunlardan…
Gemlik için verilen kararın Türkiye için örnek olacağını anlıyoruz.
Yani..
Gemlik kararının emsal olacağı ve deprem riski taşıyan başka kentlerle ilgili de benzer uygulamalar yapılacağı anlaşılıyor. İzlenimimiz bu.
Konu…
AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan’ın birlikte yaptıkları ziyaret sırasındaki sohbetimizin de ana gündemiydi.
Öncelikle de…
Orman özelliği olmadığı halde ormanlık alan kabul edilen Manastır-Cihatlı arasındaki bölge için 2 dönemdir emek harcayan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’a kafa karışıklığına yol açan farklı açıklamaları anımsatıp işin aslını sorduk.
O da…
“Bu konuyu Gemlik’i taşımak diye anlamak yanlış olur” diye söze başladı.
Sonra “Problem şu” deyip anlattı:
“Gemlik’te 10 bine yakın binanın yenilenmesi gerekiyor. Çünkü Gemlik’te depreme dirençli olmayan yapı stoğu var. Kumla ve diğer yerler de böyle.”
Şunu vurguladı:
“Bunları kentsel dönüşümle yerinde çözmek mümkün değil. Çünkü sorun imar verebilirseniz çözülür. Oysa Gemlik’te bu şans yok.”
Örnek verdi:
“Düşünün şimdi… Orada 5 ya da 7 katlı bina var, ama siz 2 kat imar verebiliyorsunuz. Nasıl olacak bu iş? Bu nedenle çözümsüzlük yaşanıyor.”
Önemsediği nokta şu:
“Gemlik yaşayan bir şehir. Birden taşınması diye bir şey yok. Eğer böyle anlaşılırsa Gemlik’te hayat durur. Ruhsat alıp başlayan inşaatlar da var.”
Ardından…
“Kısa vadede çözüm, Manastır-Cihatlı arasındaki arazide yeni konutların yapımına bir an önce başlamak. Milletvekilleri olarak sürecin hızlı işlemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi ve uzun vadeli yapılması gerekenlere dikkat çekti:
“Sonra uzun vadeli olarak Gemlik’i yeniden planlamalıyız. Herkes görüşünü, düşüncesini, önerisi söyler ve ortak akılla uzlaşma sağlanır.”