Herkese sorarak Bursa’nın 3 önemli sorununu belirleyen Başkan Aktaş’ın 3 önceliği var: Güney Çevre Yolu, Yıldırım metrosu, kentsel dönüşüm

Alinur Aktaş 1 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan görevi aldı, 2 Kasım tarihli toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Gençliğinin enerjisi ve 13.5 yıl İnegöl Belediye Başkanlığı yapmanın getirdiği belediyecilik ve siyasal deneyimle göreve çok hızlı başladı.
Açıkçası…
Sorunları ayrıntılarıyla olmasa bile konuları bildiği için, yabancılık da çekmedi.
Nitekim…
Olay ailesi adına, Olay Medya Kurucusu ve Sahibi Cavit Çağlar önderliğinde Olay Medya Genel Müdürü Mehmet Ali İnan, Olay Gazetesi Genel Yayın Müdürü Engin Özpınar ve Olay TV Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat’la birlikte yaptığımız, Semih Vardarbaş büyüğümüzün de bize katıldığı ziyarette Alinur Aktaş’ı görevine alışmış bulduk.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile il Başkan Yardımcısı Bülent Temelli’nin de bulundukları ziyarette ilk izlenimimiz şu:
AK Parti İl ile Büyükşehir arasında tam bir uyum ve güven var. İki başkan da birbirlerini iyi tanıdıkları için aynı dili konuşuyorlar.
İlk günlerinde
Büyükşehir Belediyesi’nin röntgenini çekmek isteyen Aktaş gece yarılarına kadar mesai yapıyordu.
48. gününün akşamında gördük ki, Bursa’da bir şeyler değiştirebilmek için sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar çalışıyor.
Önce 3 sorunu anlattı:
“Her rastladığıma ‘Bursa’nın en önemli sorunu ne?’ diye soruyorum. Trafik ve ulaşım hep birinci sırada. İkinci sırada söyleyen hiç çıkmadı.”
İki…
“Sayın Cumhurbaşkanımız görevi verdikten sonra ‘Şu kentsel dönüşüme bir çare bul’ dedi. Kentsel dönüşümde bazı yanlışlar var, bazı beklentiler de gerçekleşmedi.”
Üç…
“Bursa’yı eskiden olduğu gibi Yeşil Bursa yapmak, buna da şehir girişlerinden başlamak gerekiyor.”
Ardından…
48 gündeki gözlemleriyle gündemine aldığı 3 öncelik üzerinde durdu:
Bir…
“Bursa merkezin trafik sorununun çözümü için çare olacağına inandığım Güney Çevre Yolu’nu yapmak gerek.”
İki…
“Yıldırım metrosunu tamamı yeraltından olmak üzere yapmak gerekiyor.”
Bu iki projeden söz ederken gözleri parlıyor, yapılabilirliğini de şöyle görüyor:
“İkisini de devlet gücüyle yapmamız gerekiyor.
Üç…
“Kentsel dönüşüm yanlışları düzeltip bazı değişikliklerle devam etmeli.”
Tam bu noktada çarpıcı bir bilgi verdi:
“Kentsel dönüşüm Nilüfer’de yapılıyor diye eleştiriliyor. Tercihte elbette rant hesabı var. Fakat yıkılan binalardan alınan yapılar o kadar kötü ki, 15 yıllık binaların ne yazık ki sağlam olmadıklarını gördük.”
Şunu da ekledi:
“Hiçbir vatandaşımızın yıkılan bina altında yaşamını yitirmesini istemeyiz. Onun için de, bir süredir duran kentsel dönüşüm bazı değişikliklerle ve 0.50 emsalle devam eder.”