Kılıçdaroğlu kanun teklifi verdi, Bursa tartışıyor… İnegöl’ün il olması teklifinin perde arkasını CHP İl Başkanı Şadi Özdemir açıkladı!

CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR
CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR
CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR

Gerçi… Başta nüfus büyüklüğü olmak üzere ekonomisinden sosyal yaşamına, sporundan kentsel kültürüne kadar pek çok Anadolu kentinden daha gelişmiş olan İnegöl il olmayı çoktan hak ediyor.
Fakat…
Bu yöndeki kanun teklifinin geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imzasıyla gelmesi sürpriz oldu.
Dahası…
CHP’nin 5 Bursa milletvekilinin de imzaladıkları kanun teklifi çeşitli siyasi komplo teorilerine ve spekülasyonlara yol açtı.
İşte…
Bu teklifin perde arkasını, cuma akşamı Olay TV’de yayınlanan Her Açıdan programında CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’e sorduk.
O da…
“İnegöl’ün il olması talebi bizden önce İnegöllülerin talebi” diye söze başladı ve gelişmeleri şöyle aktardı:
“Referandum sürecinde Genel Başkanla İnegöl’de yaptığımız 2 toplantı da İnegöl’ün il olması talebi geldi. Ayrıca, iş dünyasından da daha baskın ve destekleyici talepler geldi.”
Devam etti:
“Biz daha önce 2 kez bu yönde kanun teklifi vermiştik. Genel Başkan bunları AKP’nin reddettiğini söyleyince tekrar verilmesi istendi.”
Şunu da ekledi:
“2 Kasım’daki son gelişinde 700-800 kişini katıldığı toplantıda talep yenilenince Genel Başkanımız da yasa teklifinin tekrar verilmesini istedi.”
Ardından…
“Kanun teklifi işte böyle verildi” dedi ve spekülasyonlara açıklık getirdi:
“İnegöl’den kurtulalım da Bursa’yı alalım diye bir şey yok. Toplumla ilişki kurarsanız, toplumla yüzleşirseniz, seçmenle bire bir çalışma yaparsanız her zaman sonuç alırsınız.”
Özeleştiri yaptı:
“Bizim sorunumuz kendi çalışma düzenimizle ilgili. Bunu da en iyi gören Genel Başkanımız. Son 1.5 yılda bakın kaç kez İnegöl’e geldi.”
Bakışı şu:
“Oradaki toplumun bir talebi var ve o talep bizim için sakıncalı değil. AKP çoğunluğu muhtemelen yine reddedecek, ama onların talebini Meclis’e taşıdık. Bunun başka yerlere bağlanmasını doğru bulmuyorum.”