Komşu ülkelerin petrolü varsa, Türkiye’nin petrol değerinde turizmi var… Turizmcilerin ‘krizden çıkış’ teşekkürü

CAVİT ÇAĞLAR VE NUMAN KURTULMUŞ PLAKET
CAVİT ÇAĞLAR VE NUMAN KURTULMUŞ PLAKET

ANTALYA
Benzetmeyi…Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş yaptı, kısa adıyla TÜROFED olan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da üzerine basa basa yorumunu getirdi:
Çevremizdeki ülkelerde petrol var ve bu ülkeler petrol geliriyle yaşamlarını sürdürüyorlar. Türkiye’nin petrolüyse turizmi.”
Bu sözler…
Kısa adı AKTOB olan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından Antalya’da “Geleceğin turizmi, turizmin geleceği” sloganıyla düzenlenen 7. Resort Turizm Kongresi’ne damgasını vurdu.
Çünkü…
Bir yandan 2117 vizyonuyla gelecekteki turizm anlayışı üzerine vizyon geliştirilirken, bir yandan da turizmin bugünü üzerine politikalar üretiliyor.
Üstelik…
Böyle bir vizyon ve politika çalışmasının, 2016’da yaşanan turizm krizi nedeniyle adeta çökme noktasına gelen Antalya’da yapılması da önemli.
O kriz…
Terör sarmalının bölgemizden ülkemize sıçramasının ağır bedeli olması yanında, Rus uçağının düşürülmesiyle adeta kesilen altın yumurtlayan tavuğun mucizevi şekilde yeniden canlandırılması sayesinde aşıldı.
İşte…
Antalya’daki turizm kongresine açılış konuşmaları bölümünde damga vuran en önemli an da bu nedenle turizmin teşekkürü olarak yansıdı.
Gerçek şu ki…
2016 yılına göre bu yılın ilk 10 ayında yüzde 60 artan turist sayısı yaşadığı en büyük sıçramayı Rusya ile krizin sona ermesi sayesinde yeniden kavuştuğu Rus turistlere borçlu.
Onu da…
“Bu krizin sona ermesi için yaptığı girişimler nedeniyle vefa borçlu olduğumuz biri var” diye başlayıp, “Sayın Cavit Çağlar’a teşekkür ediyoruz” diyen Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık dile getirdi.
Türkiye’nin spordaki en büyük gururlarından biri olan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Ahmet Ayık’ın oğlu olan Osman Ayık’ın konuşmasının sonunda vurguladığı teşekkür plaketi de bizzat Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından Cavit Çağlar’a takdim edildi.
Böylece…
Uçak düşürülmesiyle Türkiye-Rusya arasında başlayan gerilimin ortadan kaldırılması ve iki ülke ilişkilerinin normalleşmesinde emeği olan Cavit Çağlar’a, yaşanan krizden en çok etkilenen turizmcilerden çok anlamlı bir teşekkür plaketi geldi.
Dahası…
Kongrede yapılan değerlendirmelerin ışığında söylemek gerekirse, Türkiye’nin petrolü gibi olan turizmin yeniden akmasına katkısından dolayı krizden çıkış teşekkürünün turizmcilerden gelmesi ödülün değerini ve anlamını arttırdı.