Metroda önce kaliteli yolculuğu hedefleyen Büyükşehir, en fazla 12 milyon Euro’luk yatırım yapacak, fazlası mümkün değil!

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, trafiğin tıkandığı noktalarda ve kavşaklarda küçük dokunuşlarla yapılacak iyileştirmeler yanında, raylı sistem için de iyileştirici formüller üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Bu adımları…
“Ek seferler ve ek vagonlarla” attıklarını ifade eden Aktaş şuna dikkat çekti:
“Günün pik saatlerinde dünyanın her yerinde sıkıntılar yaşanıyor. Bizim günün her saatinde insanların metro ya da tramvaya rahatlıkla binebilecekleri ortamı ve kaliteyi yakalamamız gerekiyor.”
Şunun altını çizdi:
“Daha fazla kişiye aracıyla yola çıkmak yerine toplu taşımaya teşvik etmeliyiz. Bunu da fiyatla ve konforla cazip hale getirerek yapabiliriz.”
Raylı sisteme yeni yatırım olup olmayacağını sorduğumuzdaysa şu cevabı verdi:
“10-12 milyon Euro’yu bulan yatırımlarımız olacak. Fakat sistemde 3 tip vagon çalışıyor, bunları tek tipe dönüştürmek ya da kısa vadede benzer şeyler yapabilmek mümkün değil.”
İstediği şu:
“Kaliteli bir ortamda yolculukların yapılmasını sağlayabiliriz. Kapılarda sıkıntıların yaşanmadığı, istasyonlarda insanların rahatsız olmadığı, asansörlerin düzgün çalıştığı, engellilerin mağdur olmadığı, yolcuların ihtiyaçlarını karşılayabildiği, otoparkına da aracını bırakabildiği bir noktaya gelmeliyiz.”