Tamamlanan ilçe kongrelerine CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’in bakışı: Delege seçimi ve ilçe kongrelerinde taraf olmadım, aday çıkarmadım

12
12
CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR

CHP dün Nilüfer, Orhangazi ve Harmancık kongreleriyle ilçe kongreleri sürecini tamamladı. Sırada ocak ayı başında yapılacak il kongresi var.
O bakımdan…
Yeni bir süreç başlarken CHP İl Başkanı Şadi Özdemir ilçe kongreleri sürecini şöyle değerlendirdi:
“Delege seçimleri ve ilçe kongreleri sürecinde demokratik ortam yarattık. Herkesin kendini temsil edip aday olabileceği bir süreç yaşadık.”
Ardından…
“Dar kadrocu değil, herkesi kucaklayan anlayış getirmeye çalışıyoruz” dedi ve bu süreçte delege seçimi yapılan 1.054 mahalleden İl Başkanlığı’na yalnızca 12 itiraz geldiğini söyledi.
Taraflılık konusundaysa çok duyarlı:
“İlçe kongrelerinden önce herkesin bireysel davranması, İl Başkanı adına davranmaması için İl Başkan Yardımcılıklarını kaldırdım. ‘Mahallenizde aday olun, ama ben delege seçiminde taraf olamam, sizin görevleriniz yanlış anlaşılır’ dedim.
Devam etti:
“Hiçbir ilçede aday çıkarmadım. Birden fazla aday olan yerlerde elbette gönlümden geçen ve parti için daha iyi olabileceğini düşündüğüm adaylar oldu, bunu da fikrimi soranlara söyledim, ama hiçbir delegeye şu adaya oy verin demedim.”
Şunu da ekledi:
“Benim kazandığım ya da kaybettiğim kongre yok. Kazançlar hepimizin.”
Mesajı şu:
“CHP delegesi artık bilinçli, kimsenin adamı değil. Özgürce kararını veriyor.”