Turizmin vefası… Antalya’da ‘turizme sihirli değnek’ buluşması Bursalı esli dostları bir araya getirdi

CAVİT ÇAĞLAR ANTALYA VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU ZİYARETİ
CAVİT ÇAĞLAR ANTALYA VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU ZİYARETİ

ANTALYA
İşin tören ritüeli tarafının Türkiye’de bilinmemesi gayet doğal. Rusya devlet geleneği açısından son derece önemli kritik ayrıntıya Rusya devlet geleneği Azerbaycan Başbakan eski Birinci Yardımcısı Abbas Abbasov dün Antalya’da dikkat çekti.
Dedi ki
“Kremlin’deki törenlerde konuşma süresi 3 dakika, bilemedin 4 dakikadır. Bugüne kadarki en uzun konuşmayı Cavit Çağlar yaptı, tam 11 dakika 20  saniye konuştu.”
Şunu vurguladı:
“Bu konuşma, Kremlin konuşmaları arasında bugüne kadarki rekordur.”
Sözlerini de şöyle tamamladı:
“Kremlin’de ilk kez bir Türk için çok büyük tören oldu. Cavit Beye büyük hürmet edildi.”
İşte…
Haydar Aliev
döneminin önemli ismi, Rus devlet yapısının da vazgeçilmezleri arasında yer alan Abbas Abbasov bu özel değerlendirmeyi dün Antalya’da bir anlamda “Bursalı eski dostların buluşması” haline dönüşen ziyaretlerde dile getirdi.
O ziyaretler…
Türkiye-Rusya
ilişkilerinin normalleşmesi için büyük çaba harcayan ve iki ülke arasındaki buz dağlarının erimesiyle sonuçlanan girişimleri başlatan, bu çabası nedeniyle de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Rusya Devlet Dostluk Nişanı ile ödüllendirilen Cavir Çağlar’ın turizmcilerle buluşmak için geldiği Antalya’da gerçekleşti.
Çağlar’
a, tıpkı 25 gün önce Moskova’da olduğu gibi Dağıstan eski Cumhurbaşkanı ve Putin’in Hazar Denizi Bölgesi Özel Temsilcisi olan Ramazan Abdülatipov ile Azerbaycan Başbakan eski Birinci Yardımcısı Abbas Abbasov eşlik etti.
Heyette…
Kaya Oteller
zincirini sahibi olan Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya ile babası Kaya Holding Kurucusu Burhanettin Kaya da yer aldılar.
İlk ziyaret…
3 farklı süreçte Bursa’da değişik rütbelerde toplam 10 yıl görev yapan Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’ya gerçekleştirildi.
İşte…
Bugün Akdeniz bölgesi turizmcilerinin de mutluluğu olarak yansıyacak duyguyu o ziyaret sırasında Uzunkaya dile getirdi:
“18 yıl önce benim Bursa’da görev yaptığım dönemde Türkiye adına heyecan veren bir harekete imza atmıştı. Bugün de Antalya bölgesi için daha da anlam taşıyan bir gelişmeye sihirli dokunuşuyla katkı koydu.”
Şunu da ekledi:
“Rus turistler bölgemiz için çok önemli. Sürecin iyileştirilmesindeki çabaları için Cavit Çağlar Bakanımıza vefa borcumuz var.”
Bir de küçük gözlem paylaştı:
“Biz Cavit Beyi tanıdığımızda Bakan değildi. Sonra Bakanlık yaptı ve ardından tekrar işadamlığına döndü. Ama ilk tanıdığımızla bugün arasında hiç fark yok. O gün nasılsa, bugün de öyle.”
Bu sözlerin ardından da, Antalya turizmini rahatlatan sürece katkıları nedeniyle Cavit Çağlar’a, Ramazan Abdülatipov’a ve Abbas Abbasov’a üzerinde Antalya’yı temsil eden Yivli Minare, Akdeniz ve arkasında Toroslar figürlerinin yer aldığı birer plaket takdim etti.
Oradan da…
Hep birlikte, Bursa’ya 3 yıl Vali olarak hizmet eden bir başka eski dostu ziyarete geçildi.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu’
nun tarihi binadaki makam odasında gerçekleşen Antalya’daki ikinci eski dostlar buluşması anıların canlandırıldığı ve yaşanan sürecin konuşulduğu çok özel bir ortama dönüştü.
Gece de…
Antalya Valisi Münir Karaloğlu
konuklarını akşam yemeğinde ağırladı.