Turpun büyüğü heybede… İnanılmazın öyküsünü Türkiye’ye ve dünyaya duyuran gazeteci Murat Yetkin’den mesaj gibi paylaşım

Deneyimli gazeteci Murat Yetkin’i NTV’nin kuruluşundan tanıyoruz. Yani, NTV’yi Türkiye’ye armağan eden Cavit Çağlar’la bir dönem birlikte çalıştı, Ankara Temsilcisi olarak röportajları ve yorumları büyük bir ilgiyle izlendi.
Halen…
Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyor, Hürriyet internet sitesinde yazıyor.
Yetkin’in imza attığı gündem değiştiren pek çok haber var elbette.
Nitekim…
Türkiye-Rusya ilişkilerinin Cavit Çağlar’ın arabuluculuğuyla düzeldiğini Türkiye kamuoyu ve dünya Yetkin’in Hürriyet’te manşet olan haberinden öğrendi.
Önceki akşam Cavit Çağlar’ın madalyalı fotoğrafını sosyal medyadan paylaşırken, inanılmazın öyküsündeki perde arkasını anlattı, bazı ipuçları verdi.
Şu satırlar haberin perde arkasını anlatıyor:
“2016 yazında Cavit Çağlar’a Rusya ile uçak düşürme krizinde oynadığı arabulucu rolünü doğrulatmam aylarımı almış, haberin içinden 15 Temmuz darbe girişimi geçmişti.”
Devamı şöyle:
“1997’de Süleyman Demirel’in elinden aldığı Türkiye Cumhuriyeti hizmet madalyası ve 4 Kasım’da Vladimir Putin’in elinden Türkiye ile dostluğa katkıları nedeniyle aldığı Rusya devlet madalyasını göğsüne takarak resim çektirmeye ikna etmem o kadar zamanımı almadı diyebilirim.”
Bir de mesaj verdi:
“Çağlar tevazu ile ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin yaptı, ben bir şey yapmadım’ diyor ama ben biliyorum ki Demirel’in deyişiyle turpun büyüğünü heybede saklıyor.”