Vatandaş ve Akademik Odalar’ın önerileri doğrultusunda Çekirge Meydanı projesi değişti

EKİRGE MEYDANI PROJESİ
EKİRGE MEYDANI PROJESİ

Bursa elbette her yönüyle özel bir şehir, ama böylesine özel şehri daha özel kılan ve geçmişi bugüne bağlayan farklı yerleri de var.
Çekirge semt olarak bu çok özel bölgelerden biri.
Hatta…
Bugün yapılaşma ve yaşam alanları olarak yeni cazibe merkezleri ortaya çıksa bile, geçmişten bugüne Bursa’nın statü semti olduğunu da söylemek gerekir.
Ne var ki…
Son yıllarda Çekirge’ye olan ilgide ciddi bir eksilme görülüyor.
İşte…
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bunu gidermek ve Çekirge’nin eski statüsünü kazandırıp yeniden değerli hale getirmek için kolları sıvadı.
Bu amaçla hazırlattığı Çekirge Meydanı projesi ilk kez 12 Temmuz günü akşam saatlerinde Çekirgelilere tanıtıldı. Hüdavendigâr Camii karşısında, Murat Hüdavendigâr Türbesi önündeki alanda Çekirgelilerle projenin ele alındığı toplantının moderatörlüğünü yapmak da bize kısmet olmuştu.
O gün…
Projede yarışma birincisi olan genç mimar Erdem Tüzün düzenlemede neyi amaçladığını anlatırken, bölge sakinleri de yaşamlarını göz önünde bulundurarak bazı noktalarda eleştirdi, bazı noktalarda öneriler getirmişlerdi.
Sonrasında…
Osmangazi Belediyesi projeyi bir de Akademik Odalar’la tartıştı.
İki toplantı da, Osmangazi’de belediyenin yapacağı bir projeyi vatandaşa sorması adına yaşanan ilk olarak kayıtlara geçti.
İşte…
Tüm bu toplantılarda ortaya konan eleştiriler, dile getirilen görüşler ve ortaya konan önerilerden sonra projenin genç mimardı Eren Tüzün bölgeyi yeniden gezdi.
Sonra da…
Yapılan eleştiri ve öneriler doğrultusunda gözlemlerini de katıp projede önemli değişiklikler yaptı. Bir anlamda. vatandaş olarak mahalle sakinlerinin ve akademik oda yöneticilerinin önerilerini değerlendirip projede revizyona gitti.
Bu da…
Çekirge Meydanı projesinin ilkleri arasındaki bir başka ilk oldu.